Hayat boyu sağlıklı gelişim

Öğrencilerimizin vücut farkındalığını arttırarak yaşam kalitelerini iyileştirmelerini, sağlık ve zindeliği benliklerinin ayrılmaz bir parçası olarak görüp yaşam boyu benimsemelerini amaçlarız. Robert Kolej’deki eğitimleri süresince onlara aktif bir yaşam sürdürecek becerileri, bilgileri ve kavramları kazandırmaya çalışırız.

Öğrencilerimiz liderliği takım ruhu ile kazanırlar, Türkiye’de yaygın olmayan sporları tanıyarak başka kültürler hakkında bilgi edinirler; Atatürk’ün “sağlam kafa sağlam vücutta bulunur” sözlerinde belirttiği yaklaşımla, fiziksel gelişimleriyle beraber zihinlerini de çalıştırarak denge sağlamaya teşvik edilirler. İngilizce dilinde yürütülen Beden Eğitimi programlarımız öğrenci merkezlidir ve öğrencilerin duygusal, sosyal, entelektüel ve fiziksel gereksinimlerini karşılamak, genel anlamda gelişimlerini desteklemek üzere tasarlanmıştır.

Beden Eğitimi bölümümüzdeki öğretmenlerin farklı eğitim yaklaşımları ve farklı sporlar konularındaki deneyimleri, öğrencilerin derslerde çok çeşitli çalışmalarla tanışmalarını sağlar. Öğrencilere çok sayıda spor takımı ve kulüp olanakları sağlanarak zengin bir spor programı sunulur. Öğretilenler arasında geleneksel sporlar yanında Bayrak Futbolu (American Flag Football), Ultimate Frisbee, Serüven Eğitimi ve Golf gibi sporlar yer alır. Bunların yanı sıra, öğrencilerimizin de okulumuza özgü kendi sporlarını yarattıklarını söylemek mümkün. “Forumball” ve “One Ball” bunlardan bazıları.

RC Spor Takımları ve Etkinlikleri
Pist Hokeyi