Robert Kolej, çeşitli yayınlar çıkarılmasını teşvik ederek öğrencilerin kendilerini ifade etme yeteneklerini geliştirmeyi amaçlar. Okulumuzda öğrencilerin çıkardığı 7 adet yayın bulunur. Gerek öğrenci topluluklarıyla ilgili haberler hazırlanması gerek okulda basılan edebiyat ve şiir dergilerine deneme, öykü ve şiir yazmak öğrencilerin yaratıcı yazma becerilerini geliştirerek, edebiyat alanındaki üretimlerini okul ile paylaşmalarını sağlar. Yayınların fotoğraf ve video gibi ihtiyaçlarının da tamamen öğrenciler tarafından üretilmesine özen gösterilir. 1959 yılından beri yayınlanan “Bosphorus Chronicle” dergisinin içeriği okulun tarihine de tanıklık yapılmasına olanak verir. “Oda” ve “Martı” yayınları ile öğrenciler nitelikli şiir, öykü ve denemelerini ilgili kişilerle paylaşır.