Robert Kolej farklı dillere ve farklı kültürlere açık olan eğitim anlayışıyla, öğrencilerinin başkalarının görüşlerine anlayış ve saygıyla yaklaşmalarını hedefler. Okulumuzun uluslararası etkinlikleri, 21. yüzyılda karşımıza çıkan bireylerin farklı kültürlere açık olma ve farklı kültürlerden kişilerle etkileşime geçmesi gerekliliği için ihtiyaç duyulan yeteneklerin gelişmesini sağlar. Dünyadaki pozitif değişimlere katkı sağlamayı özendirmeyi amaçlayan “Model Birleşmiş Milletler” ve “Dünya Bilginler Kupası” gibi kulüpler, uluslararası açılıma sahip etkinliklerden bazılarıdır. Güncel küresel konuların tartışıldığı bu platformlarda meseleleri araştırıp kendi görüşlerini savunan öğrenciler; diplomasi, müzakere ve eleştirel düşünme yeteneklerini geliştirmenin yanı sıra kampüs dışarısına çıkarak kendilerinden farklı kültürleri tanıma fırsatı da elde ederler.