Yatılılık Yaşamı

Robert Kolej’deki yatılı yaşamı, İstanbul dışından gelen öğrencilerin sosyal, duygusal ve akademik yönlerden güvenli ve huzurlu bir şekilde gelişmelerine olanak sağlamak üzere düzenlenmiştir. Bu amaçla dürüstlük, karşılıklı saygı, sorumluluk, olumlu iletişim ve işbirliği ilkelerine dayalı, gençlerin birbirlerinin haklarına, ihtiyaçlarına ve mülkiyetine duyarlı ve saygılı oldukları bir ortam yaratılması hedeflenmiştir. Öğrenciler Robert Kolej yurtlarında geçen yılları boyunca paylaşma, sorumluluk, problem çözme ve çatışma yönetimi yeteneklerini geliştirme olanağı bulurlar. Kendi başlarına karar alma becerileri kazanabilirler ve doğru ile yanlışı ayırt etmeyi öğrenebilirler.

Olanaklar

Robert Kolej yatılı öğrencilerine olağanüstü imkânlar sunar. Öğrenciler huzurlu, yemyeşil bir kampüste, doğanın içinde fakat aynı zamanda İstanbul’un hareketli şehir hayatından yararlanabilecekleri bir ortamda yaşarlar. Her gün İstanbul’un yoğun trafiğinde okula gidip dönmek zorunda olmadıkları için ders dışı etkinliklere ayıracak vakit bulurlar, arkadaşlarıyla spor yaparlar, kütüphanede diğer yatılılarla birlikte çalışırlar, kampüste oturan öğretmenlerle İngilizce sohbet ederler. Oda arkadaşlarıyla kurdukları dostluklar ömür boyu sürebilir. Bağımsız olmayı, kendi kararlarını almayı, kendine işlerini görmeyi, örneğin kendi çamaşırını yıkamaları ve ütü yapmaları, öğrencileri hayata hazırlar.

Akademik çalışmaların yanı sıra öğrencilerin sosyal ve kültürel gelişimlerini desteklemek amacıyla hafta içi günlerde ve hafta sonları sergi ziyaretleri ve tiyatro gibi etkinliklere katılımları sağlanır. Bütün sınıf seviyeleri için yapılan program çerçevesinde, yatılı hazırlık öğrencilerinin şehri tanımaları amacıyla onlara özel hafta sonu programlar düzenlenir. Okulun Ulus ve Arnavutköy ortasındaki elverişli konumu, öğrencilerin boş vakitlerinde yakın semtlere ulaşımını kolaylaştırır.

Öğrencilerin kendilerine sunulan bütün olanaklardan yararlanmalarını ve Robert Kolej’in beş temel değerinden biri olan "denge" ilkesine uygun olarak hayatlarında denge sağlamalarını bekliyoruz.

Destek Hizmetleri ve Güvenlik

Yatılı öğrenciler için birçok destek yöntemi vardır. Yurt görevlileri öğrencileri dostça dinlemek veya tavsiyelerde bulunmak gibi günlük destek konusunda eğitimli ve çok deneyimlidir. Okulun rehberleri ile öğrencilerin danışmanları ve öğretmenleri ne zaman gerekli olursa yardıma hazırdır. Sağlık Merkezimiz 24/7 açıktır, hafta içi günlerde mesai saatleri içinde bir doktor ve her gün, her saat sağlık teknisyeni ve hemşire bulunur. Öğrencilerin arkadaşları da büyük bir destek kaynağıdır. Öğrencilerin ihtiyaç duydukları her an destek istemelerini önemli buluyoruz. Yatılı öğrenciler genellikle bazı zamanlarda güçlüklerle karşılaşır, gerektiğinde onlara yardımcı olacak çok sayıda kimse bulunmaktadır. Robert Kolej’in beş temel değerinden biri de sorumluluktur. Yardıma ihtiyaç duydukları zaman bunu söylemek de yatılı öğrencilerin sorumluluğudur. Robert Kolej, gerektiğinde birbirine yardımcı olan büyük bir aile gibidir.

Yurtlarda 24/7 güvenlik sistemi kurulmuştur. Giriş kapılarında kimlik kartı okuyucuları bulunur. Her yurtta bir Yurt Yöneticisi, bir Yönetici Yardımcısı ve yurt danışmanları görevlidir; erkek yurdunda dört tam zamanlı danışman ve kız yurdunda üç tam zamanlı, bir kısmi zamanlı danışman vardır, çoğunluğu halen üniversiteye giden eski Robert Kolej öğrencileridir. Ayrıca Öğrenci İşlerinden Sorumlu Müdür Yardımcısı yurt ekibinden sorumludur. Yurtların açık olduğu dönemlerde nöbetçi yurt görevlilerine haftanın yedi günü her saat ulaşılabilir. Kampüs giriş ve çıkışında güvenlik kontrolü yapılır ve kameralı denetim vardır.

Yatılı öğrencilerin velileri okulla her an iletişim kurabilirler. Her Cuma velilere haftalık haberler, fotoğraflar ve kafeterya menüsü gönderilir. Bilgi isteyen veliler yurt yöneticilerini veya Öğrenci İşlerinden Sorumlu Müdür Yardımcısını arayabilirler. Her öğrencinin bir İstanbul velisi olmalıdır; şehirde yaşayan bir akrabaları veya bir aile dostları, öğrencinin yurtta kalmasının diğerleri için bir risk oluşturabileceği durumlarda, örneğin bulaşıcı bir hastalık görüldüğünde, öğrenciyi evine alıp onunla ilgilenebilmelidir. Öğrenciler hafta sonları da İstanbul velilerinin evinde kalabilirler.

2019 yılı mezunumuz Arda Efe Köseler RC 19 tarafından hazırlanan yatılılık hayatı ile ilgili videoya buradan ulaşabilirsiniz.

Erkek yurdu yönetici yardımcısı Atakan Aydın'ın bilgilendirme videosuna buradan ulaşabilirsiniz.

Beste
Lise 12. sınıf öğrencisi

Robert’teki yatılı yaşamım boyunca aynı yurdu ve odayı paylaştığım arkadaşlarımı elimden geldiğince tanımaya ve anlamaya çalıştım. Bu süreç boyunca etrafımda benle benzer duyguları ve anları paylaşan insanları yanımda hissetmek beni güçlendirdi ve olgunlaştırdı. Kendimin güçlü bulduğum ve geliştirmem gerektiğini düşündüğüm özelliklerimi çok daha rahat fark edebilmemi sağladı. Yatılı yaşamının bana kazandırdığı tüm bu farkındalıklar kendimi tanıma serüvenimde ve Robert eğitim hayatımda bana hep çok yol gösterici oldu.

Kerem
10. sınıf öğrencisi

“Robert Kolej’de yatılı bir öğrenci olmak gerçekten de bir imtiyaz. Yatılı yaşantısı, edindiğiniz tecrübelerle yepyeni bir hayat, kurduğunuz arkadaşlıklar ile yepyeni bir aile edinmekten farksız.”

2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı Yatılı Öğrencileri
Öğrenci Yurtları
Hüsnü Özyeğin Kız Yurdu

2022 - 2023 Eğitim Yılı'nda Robert Kolej Kız Yurdu'nda 90 öğrenci vardır.

Erkek Yurdu

2022 - 2023 Eğitim Yılı'nda Robert Kolej Erkek Yurdu'nda 100 öğrenci vardır.

2023-2024 eğitim-öğretim yılında İstanbul dışından 90 kız ve 100 erkek öğrenciye yatılılık imkanı sağlanmaktadır.
Güvenli Bir Kampüs

Detaylı Bilgi