Öğrenci odaklı bir okul olan Robert Kolej, öğrencilerin özgür düşünceleri doğrultusunda ilerleyerek yetişmelerini destekler.

Bu ilke Robert Kolej yaşamının bütün alanlarına; akademik ve ders dışı programlarına, öğretme ve öğrenme yaklaşımımıza, ders programına, okul kurallarına, kampüs ortamına, çalışanların eylemlerine ve mütevelli heyetinin yönetimine yansır.

“Öğrenci odaklı” anlayışla:

·    Öğrencilerin ilgi alanlarına öncelik veririz.

·    Öğrencilerin inisiyatif almalarını destekleriz.

·    Öğrencinin bakış açısına ve düşüncesini dile getirmesine saygı duyarız.

·    Farklı öğrenme tarzlarını ve ihtiyaçlarını dikkate alırız.

·    Öğrencilerin akademik başarılarını öğrendiklerine/öğrenme performanslarına göre değerlendiririz.

·    Her öğrencinin bireysel yetenek ve ilgi alanına değer veririz.

Öğrenci odaklı olmak; öğretme-öğrenme sürecinde ve Robert Kolej yaşamında öğretmenleri, çalışanları ve öğrencileriyle iş birliği ruhu içinde olmak demektir.