Öğrencilerimizin çoğunun gündüzlü olmasına rağmen, güçlü bir yatılı okul felsefesi üzerine kurulmuş olmak bizi özgün kılar.

Robert Kolej’de:

·    Öğrencilerin sahiplenme ve ait olma duygusunu hissetmelerini,

·    Öğrencilerin birey olarak kabul edilmelerini ve ilgi görmelerini,

·    Öğretmen ve çalışanların, ebeveyn sorumluluğunun ötesinde, öğrencilerle sınıf dışında da sağlıklı ilişkiler kurarak, onları kapasiteli, duyarlı ve katılımcı bireyler olmak üzere yetiştirmelerini sağlarız.

Robert Kolej kampüsü, tüm Robert Kolej topluluğunu birbirine bağlayan bir ortak paydadır. Kampüs, topluluğunun farklı kuşaklarını çeşitli etkinliklerle bir araya getirerek, aralarında güçlü bağlar oluşmasını sağlar. Bu buluşmalar yemek zamanlarında, akşam etkinliklerinde ve hafta sonlarında gerçekleşen resmi veya resmiyetten uzak paylaşımlarla olur.

Robert Kolej topluluğunun yetişkin üyeleri doğru davranışlarıyla öğrencilere örnek olarak, özgürlüğün başkalarının ihtiyaçlarına ve haklarına saygı duyma sorumluluğu olduğunu gösterirler.

Robert Kolej öğrencileri demokratik değerleri ve uygulamaları;

·    Yaşıtlarıyla ve Robert Kolej topluluğunun tüm üyeleriyle etkileşim halinde olarak

·    Vatandaşlık haklarını ve toplumsal hakları kullanarak,

·    Hak sahibi olmanın hesap verebilirlik ve sorumluluk gerektirdiğini fark ederek öğrenir.

Robert Kolej’de takım çalışmasının, sportmenliğin, beceri geliştirmenin, iç görü kazanmanın ve azimli olmanın erdemlerini geliştirmek üzere rekabetçi etkinliklere yer verilir.

Robert Kolej, okul karakterinin ve değerler eğitimin bir parçası olarak, sağlıklı rekabeti onaylar ve teşvik eder.

Robert Kolej, okul topluluğu üyelerinin, öğrencilerin ve yetişkinlerin, duygusal ve zihinsel sağlığını destekleyen etkinlikler düzenler.