Sürdürülebilirlik anlayışı ve çevre bilinci, Robert Kolej olarak önceliklerimiz arasındadır. Robert Kolej Sürdürülebilirlik Haritası, okulumuzda doğal çevremizi, okul genelinde kaynaklarımızı en optimal ve gelecek kuşakların ihtiyaçlarını tehlikeye sokmadan kullanımı için yaptığımız çalışma ve uygulamaları göstermektedir. İçilebilir Su Arıtma Sistemleri, Kullanılabilir Su Sistemleri, Karbon Ayak İzi, Su-Elektrik-Isı tasarrufu sağlayıcı uygulamalar (Led aydınlatma, termostatlı radyatörler, sensörlü batarya sistemleri, dış ısı belirleyici sensörler) bu çalışmalardan bazılarıdır.

Atık Yönetimi ile ilgili akademik, idari kadro ve öğrencilerden oluşan komitemiz atık miktarının azaltılması ve geri dönüşüm bilincinin okul geneline yayılması konusunda çalışmalar sürdürür.