Yatılılık Olanakları

Yatılı Öğrencilerin Kayıt İşlemleri

Yurtlarımızın toplam kapasitesi (hazırlık sınıfından 12. sınıfa kadar) 90 kız ve 100 erkek öğrencidir.

Yurtlara başvuran hazırlık öğrencileri, Milli Eğitim Bakanlığınca onaylanan Özel Amerikan Robert Lisesi Kurum Yönetmeliği’nde yer alan kayıt kabul şartlarına ve aldıkları puana göre öncelik tanınarak kaydedilir.

Öğrenciler yurtlara sadece Hazırlık sınıfına girerken başvurabilirler ve yurtta yer ayrılabilen öğrenciler sonraki sınıflarda da yatılı olarak devam ederler. Eğer Hazırlık yılında yurtta yer yoksa, sonraki yıllarda yer verilemez.

Yatılılık yaşamı ile ilgili detaylı bilgi için tıklayınız.

Yatılılık yaşamı ile ilgili videoyu izlemek için buraya tıklayınız.