Demirkan Aşetey Ödülleri Sahiplerini Buldu

Demirkan Aşetey RC 76 Sanat Yarışmasına gönderilen yaklaşık 70 eser arasından yirmi bir sanatçı finale kaldı. Bu yıl jüride RC mezunu sanatçılardan Bora Fer RC 03 L12, Sibel Horada RC 98 ve Bihter Yasemin Adalı RC 02 yer aldı.

Koronavirüs pandemisi nedeniyle bu yılki yarışma online düzenlendi. 19. yılına giren Demirkan Aşetey RC 76 Sanat Yarışmasını kazananlar 29 Nisan Çarşamba günü sanal ortamda duyuruldu; video konferansa yarışmacılar, RC ‘76 mezunları, RC sanat bölümü üyeleri ve RC öğretmenleriyle çalışanlar katıldılar. Birincilik ödülünü “Some People and Some Other Stuff” başlıklı fotoğraf çalışmasıyla bir 11. sınıf öğrencisi kazandı. L12’den bir öğrenci “Abstract” isimli eseriyle ikinci oldu. “Some People and Some Other Stuff” ile üçüncülük ödülünü bir Lise 9 öğrencisi aldı. Eserlerin herkesin izleyebileceği şekilde Suna Kıraç fuayesinde sergilenememesi nedeniyle dijital bir katalog hazırlandı.

Bu yarışmayla Demirkan Aşetey’in anısını yaşatarak 19 yıldır Robert Kolej’deki sanatçı öğrencileri sürekli destekleyen RC 76 mezunlarına özel teşekkürlerimizi içtenlikle sunarız.