Kurucular Günü (Founders’ Day) Kutlanıyor

Kız ve erkek öğrencilerin iki ayrı kampüste öğrenim gördükleri yıllarda Founders’ Day ile Charter Day (Kuruluş Belgesi Günü) birer gelenekti. Bu yıl Robert Kolej, yeniden Kurucular Haftası olarak adlandırılan ve okulun tarihçesinin kutlandığı bir etkinlik haftası düzenledi.

Founders’ Day ilk olarak 1888 yılında, Robert Kolej’in kuruluşunun 25. yıldönümünde Bebek Kampüsü’nde başlatıldı ve her yıl Christopher Robert’in doğum günü olan 23 Mart’ta kutlandı. Kız koleji de 1908’de Charter Day düzenleyerek Massachusetts yasama meclisi tarafından Amerikan Kız Koleji’nin (ACG) bağımsız bir okul olarak tanındığını bildiren belgenin verildiği günü kutlamaya başladı. Charter Day için, ACG’nin uzun süre başkanlığını yapan vizyoner Mary Mills Patrick’in doğum günü olan 10 Mart seçildi. İki okul 1971’de birleştirilince bu gelenekten vazgeçildi.

Bu yıl Geliştirme Ofisi, okulun geçmişe dayanan zengin kültürünü ve ideallerini bütün topluluğa hatırlatmak için bu kutlamayı yeniden başlattı. Öncesince kampüste çeşitli etkinlikler yapılması planlanmışken, salgın nedeniyle kampüs kapatılınca kutlamalar sanal ortama taşındı. 23 Mart’ta başlayan program, okulun tarihindeki bir başka dönüm noktasına, uzaktan eğitime geçiş tarihine denk geldi. Okulun sosyal medya hesaplarında tarihi fotoğraflar yayınlandı. Bu siteleri ziyaret edenler, eğlenceli filtreler kullanarak kendilerini okulun kurucularına dönüştürebildiler, Gould binasının cephesindeki mor salkımın çiçeklerini açtırabildiler. Haftanın sonunda okulun tarihiyle ilgili bir küçük test düzenlendi.