Yatılılık Olanakları

Yurtlarda kalabilmek için öğrencilerin İstanbul dışında ikamet etmeleri zorunludur.

Eğer yaz döneminde yurtlardan ayrılan öğrencimiz olursa, Hazırlık öğrencilerine ayıracağımız bu kontenjan artabilir. Bundan sonra meydana gelebilecek değişiklikler web sitemizin bu sayfasında duyurulacaktır.

Yurtlarımızın toplam kapasitesi (Hazırlık sınıfından 12. sınıfa kadar) 90 kız ve 100 erkek öğrencidir. Yurtlara başvuran Hazırlık öğrencileri, Milli Eğitim Bakanlığınca onaylanan Özel Amerikan Robert Lisesi Kurum Yönetmeliği’nde yer alan kayıt kabul şartlarına ve aldıkları puana göre öncelik tanınarak kaydedilecektir. Bu sıralama için birinci kayıt dönemindeki başvurular geçerlidir. İkinci veya üçüncü kayıt döneminde yatılılığa başvuran bir öğrencinin puanı daha yüksek dahi olsa, birinci kayıt döneminde sırada bekleyenlerin önüne geçemez.

Öğrenciler yurtlara sadece Hazırlık sınıfına girerken başvurabilirler ve yurtta yer ayrılabilen öğrenciler sonraki sınıflarda da yatılı olarak devam ederler. Eğer Hazırlık yılında yurtta yer yoksa, sonraki yıllarda yer verilemez.

Yatılılık yaşamı ile ilgili videoyu izlemek için buraya tıklayınız.

Güncelleme: 12 Temmuz 2023

Yatılılık

Yatılılık hayatı ile ilgili videoyu izlemek için tıklayın

Detaylı Bilgi