Robert Kolej’de sanattan spora, teknolojiden yazarlığa birçok ilgi alanında gelişmeye olanak tanıyan 100’ün üzerinde ders dışı etkinlik bulunur. Bu etkinlikler sayesinde öğrenciler yeni ilgi alanları keşfeder ve yeteneklerinde derinleşip ilerlerler.

Kulüplerimiz sayesinde öğrencilerimiz sosyal bilinç, teknik bilgi ve hayat becerilerini geliştirirler. Toplum hizmetleri, çevre, sanat, müzik, festival ve macera gezileri, robotik, felsefe, spor gibi birbirinden renkli ve eğitici alanda çalışarak eğitimlerini zenginleştirirler.

Yazarlık ve hikayeciliğe ilgi duyan öğrenciler Martı, Bosphorus Chronicle, Köprü ve Tarih dergilerinde araştırma ve kendilerini ifade etme olanağına sahip olurlar. Türkçe ve İngilizce dillerindeki sahne performansı kulüplerinde danstan, sahne makyajına, oyunculuktan oyun yazarlığına birçok beceri kazanırlar.

Öğrencilerimiz bu etkinlikler aracılığı ile okulumuzu yurt içi ve dışında temsil ederek birçok başarı elde etmektedirler. Barselona’daki Dünya Bilginler Kupasına 5 takım olarak katılan öğrencilerimiz burada 63 madalya kazandılar ve Yale Üniversitesindeki Şampiyonlar Kupası’nda okulumuzu başarı ile temsil ettiler. Kızlar Voleybol takımı Türkiye Yarı finallerinde grup birincisı oldular. Geliştirdikleri robotla birçok yarışmada başarı elde eden Robotik takımımız Dünya Şampiyonasına katılmak üzere bu sene A.B.D.’de Houston’a gidecekler.