Yatılılık Yaşamı

Robert Kolej'de yatılı hayatı öğrencilerin sosyal, duygusal ve akademik yönlerden güvenli ve huzurlu bir şekilde gelişmesine olanak tanıyacak şekilde düzenlenmiştir. Dürüstlük, karşılıklı saygı, sorumluluk, olumlu iletişim ve işbirliği ilkelerine dayalı, gençlerin birbirlerinin haklarına, ihtiyaçlarına ve mülkiyetine duyarlı ve saygılı olduğu bir ortam vardır. Öğrencilerin, Robert Kolej yurtlarında geçen yılları boyunca; paylaşma, sorumluluk alma, problem çözme, çatışma yönetimi becerileri gelişir. Tek başlarına karar alma becerileri oluşur, doğruyu yanlışı ayırmayı öğrenirler.

Akademik yaşantının yanı sıra sosyal ve kültürel gelişimi desteklemek adına öğrencilerin istekleri doğrultusunda hafta sonu ve hafta içi sergi, tiyatro vb. etkinlikler düzenlenir. Hazırlık sınıfındaki öğrencilerimizin kenti tanımasına yönelik planlı Cumartesi etkinlikleri vardır. Okulun Ulus ve Arnavutköy’ün ortasındaki konumunun mekansal avantajını kullanan öğrenciler çevredeki imkanlardan faydalanırlar. Yurtlarımızda 7/24 güvenlik vardır. Girişler kimlik kartı okuyucu özelliğine sahiptir. Erkek yurdunda 4, kız yurdunda 3 tam zamanlı ve bir yarı zamanlı, çoğunlukla Robert Kolej’den yatılı olarak mezun olmuş üniversite öğrencileri olan yurt danışmanları ve her iki yurtta birer yurt yöneticisi ve asistanı vardır. Ayrıca tüm bu ekipten sorumlu bir Öğrenci İşlerinden Sorumlu Müdür Yardımcısı vardır. Müdür yardımcısı ve ekipten kampüste kalanlar da yurtlarda yaşamaktadırlar. Nöbetçi ekibe, yurtlar açık olduğunda, 7/24 ulaşılabilir. Bunun dışında 7/24 açık olan sağlık merkezimizde hafta içi çalışma saatlerinde bir doktor, geri kalan zamanlarda paramedik ve hemşireler bulunur. Kampüse giriş çıkışlarda güvenlik kontrolü ve kamera takip sistemi vardır. Yatılı öğrencilerimizin velileri ile iletişim kanalları sürekli açıktır, her cuma haftalık haberleri, fotoğraf ve menüleri içeren bilgilendirme yazısı gönderilir. Bilgi almak isteyen velilerimiz her zaman yurt yöneticilerine veya müdür yardımcısına ulaşabilirler.

Tuna
11. sınıf öğrencisi

“Yatılılık yaşamı, arkadaşlarla keyifli bir hayat kurmak gibi. Sanki yeni insanlarla ikinci bir yaşama başlıyoruz. Robert Kolej’de yaşamak şu ana kadar sahip olduğum en güzel şey, çünkü öğrenciler hep arkadaşlarıyla beraber ve herkes birbirine çok yardımcı oluyor.”

2020-2021 Eğitim ve Öğretim Yılı Yatılı Öğrencileri
Öğrenci Yurtları
Hüsnü Özyeğin Kız Yurdu

2019 - 2020 Eğitim Yılı'nda Robert Kolej Kız Yurdu'nda 90 öğrenci vardır.

Erkek Yurdu

2019 - 2020 Eğitim Yılı'nda Robert Kolej Erkek Yurdu'nda 97 öğrenci vardır.

2020-2021 eğitim-öğretim yılında İstanbul dışından 90 kız ve 97 erkek öğrenciye yatılılık imkanı sağlanmaktadır.
Güvenli Bir Kampüs

Detaylı Bilgi