Yatılılık Yaşamı

Robert Kolej'de yatılı hayatı öğrencilerin sosyal, duygusal ve akademik yönlerden güvenli ve huzurlu bir şekilde gelişmesine olanak tanıyacak şekilde düzenlenmiştir. Dürüstlük, karşılıklı saygı, sorumluluk, olumlu iletişim ve işbirliği ilkelerine dayalı, gençlerin birbirlerinin haklarına, ihtiyaçlarına ve mülkiyetine duyarlı ve saygılı olduğu bir ortam vardır. Öğrencilerin, Robert Kolej yurtlarında geçen yılları boyunca; paylaşma, sorumluluk alma, problem çözme, çatışma yönetimi becerileri gelişir. Tek başlarına karar alma becerileri oluşur, doğruyu yanlışı ayırmayı öğrenirler.

Akademik yaşantının yanı sıra sosyal ve kültürel gelişimi desteklemek adına öğrencilerin istekleri doğrultusunda hafta sonu ve hafta içi sergi, tiyatro vb. etkinlikler düzenlenir. Hazırlık sınıfındaki öğrencilerimizin kenti tanımasına yönelik planlı Cumartesi etkinlikleri vardır. Okulun Ulus ve Arnavutköy’ün ortasındaki konumunun mekansal avantajını kullanan öğrenciler çevredeki imkanlardan faydalanırlar. Yurtlarımızda 7/24 güvenlik vardır. Girişler kimlik kartı okuyucu özelliğine sahiptir. Erkek yurdunda 4, kız yurdunda 3 tam zamanlı ve bir yarı zamanlı, çoğunlukla Robert Kolej’den yatılı olarak mezun olmuş üniversite öğrencileri olan yurt danışmanları ve her iki yurtta birer yurt yöneticisi ve asistanı vardır. Ayrıca tüm bu ekipten sorumlu bir müdür yardımcısı vardır. Müdür yardımcısı ve ekipten kampüste kalanlar da yurtlarda yaşamaktadırlar. Nöbetçi ekibe 7/24 ulaşılabilir. Bunun dışında 7/24 açık olan sağlık merkezimizde hafta içi çalışma saatlerinde bir doktor, geri kalan zamanlarda paramedik ve hemşireler bulunur. Kampüse giriş çıkışlarda güvenlik kontrolü ve kamera takip sistemi vardır. Yatılı öğrencilerimizin velileri ile iletişim kanalları sürekli açıktır, her cuma haftalık haberleri, fotoğraf ve menüleri içeren bilgilendirme yazısı gönderilir. Bilgi almak isteyen velilerimiz her zaman yurt sorumlularına veya müdür yardımcısına ulaşabilirler.

Tuna
Lise Hazırlık Öğrencisi

“Yatılılık yaşamı, arkadaşlarla keyifli bir hayat kurmak gibi. Sanki yeni insanlarla ikinci bir yaşama başlıyoruz. RC’de yaşamak şu ana kadar sahip olduğum en güzel şey, çünkü öğrenciler hep arkadaşlarıyla beraber ve herkes birbirine çok yardımcı oluyor.”

2018-2019 Eğitim ve Öğretim Yılı Hazırlık Sınıfı Yatılı Öğrencileri
Öğrenci Yurtları
Hüsnü Özyeğin Kız Yurdu

2018 - 2019 Eğitim Yılı'nda Robert Kolej Kız Yurdu'nda 90 öğrenci vardır. 67 öğrenci 7 günlük yatılı, 23 öğrenci 5 günlük yatılıdır.

Erkek Yurdu

2018-2019 Eğitim Yılı'nda Robert Kolej Erkek Yurdu'nda 100 öğrenci vardır. 82 öğrenci 7 günlük yatılı; 18 öğrenci ise 5 günlük yatılıdır.

İstanbul dışından 50 farklı şehirden 90 kız ve 100 erkek öğrenciye yatılılık imkanı sağlanmaktadır.
Öğrenci Destek Birimleri

Detaylı Bilgi
Güvenli Bir Kampüs

Detaylı Bilgi
Yatılılık Programı

Robert Kolej Yatılı Programı hakkında daha fazla bilgi için lütfen tıklayınız.

İndir
Üye Olunan Kuruluş