Amaç Bildirgemiz

Kurulduğu 1863 yılından itibaren Robert Kolej, Türkiye’de eğitimde mükemmelliğin simgesi olmaya çalışmıştır. Yenilikçi ve dinamik müfredat, öğrencilerin gerekli beceri ve yeteneklerle donanmış, Türkiye’de ve uluslararası platformda sosyal, bilimsel, politik, ticari, eğitsel ve kültürel alanlarda rol alan, topluma katkısı olan vatandaşlar ve liderler olarak yetişmelerini sağlar.

Bu düzeyde seçkinliğe sahip olabilmek için, Robert Kolej Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelen, yetenekli ve motivasyonu yüksek lise öğrencilerine tüm alanlarda üstün başarı kazandırabilecek, üniversite düzeyinde İngilizce ve Türkçe dil becerisi edinmelerini sağlayan güçlü bir akademik program sunar. Okul, her öğrenciye farklı bakış açılarını ve görüşleri irdeleme becerisini ve kendi görüşlerini inançla, kararlılıkla ve saygıyla ifade etme gücünü kazandırmaya çalışır. Bu becerilerle Robert Kolej’den mezun olan öğrenciler, geniş ve incelikli bir bakış açısına sahip olurlar.

Robert Kolej öğretmenleri, derslerde ve ders dışında öğrencileriyle özenle çalışarak, onların empati, doğruluk ve sorumluluk alma hasletlerini geliştirmeyi hedeflerken, tüm öğrencilerin demokratik özgürlüğün sorumluluk alma, başkalarına saygı ve topluma özverili hizmet anlamına geldiğini fark etmelerini sağlarlar. Öğretim programı ve ders dışı etkinlikler aracılığıyla, öğrencilerin kendi seçtikleri alanlarda başarılı olmaları ve liderlik yapmaları için gereken yetkinlik, tutum ve olgunluk seviyeleri geliştirilir.

Temel Değerler

Üstün Başarı

Robert Kolej, yüksek akademik standartları ve kaliteli öğretim programıyla üstün bir eğitim modeli sunarak Türkiye’ye hizmet etmeyi hedefler.

Ü

Liderlik

Robert Kolej, öğrencilerini yaşadıkları toplumda ve ulusta liderlik görevi almak ve bulundukları topluma katkıda bulunmak üzere hazırlar.

L

Denge

Robert Kolej fen bilimleri, beşerî bilimler ve ders dışı etkinliklerin denge içinde olduğu bir müfredat programı sunar.

Sorumluluk

Robert Kolej, öğrencilerinden özgürlüğün getirdiği sorumlulukları üstlenmelerini, okul yaşamının her alanında çok çalışmalarını, doğruluk ilkelerine uygun davranmalarını bekler.

Çok Yönlü Kültür

Robert Kolej farklı dillere ve farklı kültürlere açık olan eğitim anlayışıyla, öğrencilerinin başkalarının görüşlerine anlayış ve saygıyla yaklaşmalarını hedefler.

Ç