Amaç Bildirgemiz

Kurulduğu 1863 yılından itibaren Robert Kolej, Türkiye’de üstün bir eğitim modeli olmaya çalışmıştır. Yenilikçi ve dinamik eğitimimiz, mezunlarımızı Türkiye’de ve uluslararası platformda bilimsel, politik, ekonomik, eğitsel ve kültürel alanlarda rol alan vatandaşlar ve liderler olarak yetiştirmemiz için gerekli beceri ve yeteneklerle donanmalarını sağlar.

Bu düzeyde bir seçkinliğe sahip olabilmek için Robert Kolej, Türkiye’nin dört bir yanından gelen yetenekli ve motivasyonu yüksek lise öğrencilerine tüm alanlarda üstün başarı kazandırabilecek güçlü bir akademik program sunar ve aynı zamanda onların üniversite düzeyinde İngilizce ve Türkçe dil becerisi edinmelerini sağlar. Okul, her öğrenciye farklı bakış açılarını ve görüşleri irdeleme becerisini ve kendi görüşlerini inançla, kararlılıkla ve saygıyla ifade etme gücünü kazandırmaya çalışır. Bu becerilerle Robert Kolejden mezun olan öğrenciler, geniş ve incelikli bir bakış açısına sahip olurlar.

Robert Kolej öğretmen kadrosu, derslerde ve ders dışında öğrencileriyle özenle çalışarak, onların empati, doğruluk ve sorumluluk alma tutumlarını geliştirmeyi hedeflerken, tüm öğrencilerin demokratik özgürlüğün sorumluluk alma, başkalarına saygı ve topluma özverili hizmet anlamına geldiğini fark etmelerini amaçlar. Öğretim programı ve ders dışı etkinlikler aracılığıyla, öğrenciler ilgi alanlarını keşfeder, bu alanlarda başarılı olmak ve liderlik yapmak için gereken yetkinlik, tutum ve olgunluk seviyeleri geliştirir.