Robert Kolej’in 1863’teki kuruluşuna dek uzanan kökleri, her yıl okula yeni başlayan öğrencilerle taze filizler verir. Görkemli kolonlarımızı sıkıca saran sarmaşık ve mor salkımlar gibi, aramıza katılan her yeni öğrenci de topluluğumuza bir katkıdır.

Günümüzün Robert Kolej ruhu, 19. yüzyıldaki okul ruhuna halen sadıktır; ayrımcılık yapmayarak mükemmelliği hedefleyen hümanist bir eğitim anlayışı benimser. Kurucumuz Cyrus Hamlin, bu kurumun dayandığı ilkeleri “Bütün bireyler için ırk, dil, renk veya inanç farkı gözetmeden olabildiğince çalışmalıydım.” diyerek ifade etmiştir. Günümüzde de Robert Kolej bu kucaklayıcı ve sorumluluk sahibi ideali sürdürmeyi hedefler. Gücümüzü nesillerdir her zaman daha iyiye ulaşmaya çalışan ve bunu gerçekleştirerek insanlığa daha faydalı bireyler olmayı amaçlayan mezunlarımızdan alırız. Zorlukları yenme gücü ve dürüstlük, bizi birbirimize bağlayan sarsılmaz temeli karakterize eder. Geçmişimize saygı duyar, onu gururla geleceğe taşırız.

Leyla
Lise 12. sınıf öğrencisi

Robert Kolej’de geleneksel öğretim tekniklerine değer verilerek akademik yaşama önem verilse de öğrenciler ders dışı etkinliklerden uzak kalmaz. Okulumuzda özgür düşünce ortamı vardır ve her fikir saygıyla karşılanır; öğrenciler sürekli ve istekle öğrenirler. RC öğrencileri başarıları kadar hatalarının da değerini bilir, karşılarına güçlükler çıksa dahi başarıya giden yolda ilerleyecek cesareti bulurlar. RC’nin öğrencilerine tanıdığı fırsatlar akademik desteğin ötesinde bir yaşam deneyimidir. Öğrencilerin RC ortamında aldıkları dersler toplumumuzun gelecekte ilerlemesini sağlayacak değerlerdir.

Türkiye’nin 55 farklı şehrinden gelen 1042 öğrenci
130’dan fazla öğrenci kulübü
500’ün üzerinde Topluma Hizmet Projesi
Geçmişimize saygı duyar, onu gururla geleceğe taşırız.