Öğrencilerin çeşitli toplum, bilim, siyaset, ticaret, eğitim ve kültür alanlarında ülkede ve dünyada yararlı yurttaşlar olmaları amaçlanır.
Sorumluluk duygusu ve öğrencilerin gerek yakın çevreye gerekse daha geniş anlamda topluma yararlı olma fikrini içselleştirmeleri okulumuzda çok büyük önem taşır. Hedef, topluma hizmetin yaşam boyu alışkanlık haline gelmesidir. Toplum Hizmeti Programı çerçevesinde öğrencilerin mezun olana kadar en az 75 saat toplum için yararlı çalışmalar yapmaları zorunlu tutulur. Bu doğrultuda öğretmenler ve öğrenciler Türkiye’nin dört bir yanında projelere katılır.
Örneğin Matematik öğrencilerimizin görme engelli öğrencilere geometri öğretmek için geliştirdikleri öğretim programı projesi görme engelliler okulunda uygulamaya alınmıştır. Doğayı koruma sorumluluğu açısından da Robert Kolej önemli adımlar atmış olup okul içinde ve dışında doğal kaynakların korunması ve atıkların geri dönüşümle değerlendirilmesi için girişimler vardır.
Okulun felsefesini kısa bir özdeyişle ifade etmek, günlük hayatımızda her an canlı tutmak için anlamlı olabilir. Geliştirme Ofisi’nin önerdiği gibi: “Geleceğin Sorumluluğunu Taşımak Bizim Geleneğimizdir.”
İllerimize Göre Proje Sayılarımız 2018-2021
Bu sayılara ek çevrimiçi projeler ve bireysel projeler olmak üzere 100’den fazla proje.