Okulumuzun güçlü öğretim programı, öğrencilerin hem Türkiye’deki, hem yurt dışındaki üniversitelere en iyi şekilde hazırlanmalarını sağlar. Robert Kolej’i bitiren öğrencilerimiz, ileri seviyede donanım gerektiren akademik ortamlarda başarılı olacak eleştirel ve analitik düşünce yetisine ve problem çözme becerilerine sahip olurlar. Okulumuzun müfredatında sanat, sosyal bilimler, matematik ve fen alanlarındaki dersler, kapsamlı bir şekilde işlenir, ileri düzeyde araştırma ve tartışma ortamları ile desteklenir. Öğretim programında Türkiye’deki milli eğitim müfredatının zorunlu derslerine ek olarak, ABD’deki üniversite öncesi okullarla benzerlik gösteren zengin seçmeli dersler sunulur.

Robert Kolej’de bütün öğrencilerimiz önce İngilizce Hazırlık sınıfını okurlar; zorunlu olan bu yıl süresince haftalık ders saatlerinin büyük bölümü İngiliz dili ve edebiyatına ayrılarak İngilizce öğretimine ağırlık verilir. Öğrencilerimiz ayrıca Türkçe, matematik, fen, bilgisayar bilimi, resim, müzik ile Fransızca veya Almanca seçtikleri ikinci yabancı dil derslerini alırlar.

Cyrus Carter
İngilizce Öğretmeni

"Öğrenciler Robert Kolej’e öğrenme tutkusu ve merakla geliyorlar. Bu heyecanı canlı tutmak adına kendimi sürekli geliştirmek beni mutlu ediyor. Burada herkes alanında iyi olmak zorunda ve bu da çok keyif verici.”