Zengin ve Dengeli Müfredat

Robert Kolej akademik çalışmaların yanısıra ders dışı etkinlikleri de kapsayan dengeli bir eğitim programı sunar.

Yüzden fazla ders dışı etkinliğin var olması, okulumuzun bireysel farklılıklara verdiği önemin göstergesidir. Ders yılının hızlı temposunda sahne oyunları, konserler, Pi Sayısı haftası, şiir haftası, elektronik sergiler, ‘Öğretmen Anlatıyor’ sohbetleri, RC TEDx’ler, MUN konferansları, Türk Edebiyatı Sempozyumu, “RC Singers”ın koro konserleri, matematik yarışmaları, öğle saatlerindeki edebiyat okumaları ve kısa konserler yer alır. Her gün okuldaki herkesin kültürel ve entelektüel açıdan ilgisini çekecek birçok seçenek bulunur.

İlay
Lise 12. sınıf öğrencisi

Robert Kolej öğrencileri olarak büyük hayallerimiz ve büyük hedeflerimiz var. Her birimiz yüksek başarı puanı elde etmek ve dünyadaki en iyi üniversitelerden birine girmek istediğimiz için aramızda rekabet var. Bununla birlikte, ders dışı etkinlikler olmadan başarının bir anlam ifade etmediğini öğreniyoruz. Dersler hayatımızda çok önemli bir yer tutuyor fakat bizleri Robert Kolej’de benzersiz yapan, kulüpler ve Öğrenci Birliği organizasyonları gibi etkinlikler.

Müzik öğretmenimiz ve Seviye Yöneticimiz Koray Demirkapı’nın dediği gibi: “Kulüpler bu okulun kalbidir.” Kulüpler kendimizi her yönüyle insan olarak keşfetmemizi ve ilerlememizi sağlıyor; bizi not, ders ve gelecek endişelerimizden başka şeyler düşünmeye yönlendiriyor. Farklı ilgi alanları olan yeni insanlarla bir araya gelerek birlikte keyifli vakit geçiriyor, bakış açımızı genişletiyoruz. Öğrenci Birliğinin etkinliklerinde ve başka vesilelerle öğrenciler sosyalleşme olanağı buluyorlar ve sadece Robert Kolej hakkında değil, dünya hakkında bilgi ediniyorlar. Sınıf gezileri sayesinde öğrenciler kültürel bilgilerini ilerletiyorlar ve toplum bilinçleri gelişiyor.

Öğrenci Yaşamı

Öğrenci yaşamıyla ilgili detaylı bilgi almak için tıklayınız.

Detaylı Bilgi
Eğitim - Öğretim

Eğitim–Öğretim sayfalarını incelemek istiyorsanız tıklayınız.

Detaylı Bilgi