Çok Yönlü Bir Topluluk

Robert Kolej, farklı özelliklere sahip öğrencilere birden fazla dilde ve çok kültürlü bir yaklaşımla başkalarının görüşlerine hoşgörülü ve saygılı olmayı öğretir.

Robert Kolej’de eğitim İngilizce ve Türkçe olmak üzere iki dildedir; Millî Eğitim Bakanlığınca Türkçe olması öngörülmüş dersler Türkçe okutulmaktadır. Okulda seçmeli olarak verilen diğer iki yabancı dil Fransızca ve Almancadır. Robert Kolej, öğrencilerin gerek akademik gerek sosyal gelişimlerinde yüksek standartları hedefler ve öğrenciler bu alanlarda her zaman desteklenir. Öğretmenlerimiz, derslerde öğrenci merkezli bir yaklaşım benimseyerek, her öğrencinin yetenek ve becerilerini geliştirmeyi, onların yaşam boyu öğrenmeyi ilke edinmelerini amaçlar. Okulun girişimlerinde öğrencilere de söz hakkı verilir; okuldaki birçok gelişme onların önerileriyle hayata geçirilmiştir. Gelişimlerinin en sağlıklı şekilde sürmesi amacıyla psikolojik danışmanlık hizmeti sağlanır.

Yatılı programımız, sunduğu sıcak, güvenli barınma ve çalışma ortamıyla ailelerinden uzaktaki öğrencilerimize evlerini aratmaz. Türkiye’nin dört bir yanından gelen öğrencilere kapılarını açmaya özen gösteren okulumuzda, 56 farklı şehirden gelen 190 öğrenci yatılı olarak okumaktadır. Kültürel zenginliğimiz öğrencilerimizde çok yönlü bir sosyal gelişime olanak tanır. Okul dışında da gerek Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde düzenlenen ‘Topluma Hizmet Programları’ gerek diğer uluslararası etkinlikler sayesinde öğrenciler, ülke içinde ve dışında okullarını temsil etme ve farklı kültürleri tanıma fırsatı bulur.

Doğa
Lise 12. sınıf öğrencisi

“Robert Kolej’de dünyanın dört bir köşesinden gelen insanlar ortak bir amaç etrafında toplanırlar: Fikir çeşitliliğini benimsemek ve takdir etmek. Okulumuzda mükemmellik çeşitlilik ve kapsayıcılığın bir sonucu olarak doğar; farklılıklarımız ilişkilerimizi besler, özellikle de dünyada cehalet ve korkunun arttığı şu günlerde. Her birey topluluğumuza taze bir görüş katar, bir yandan da kendisi yeni bakış açılarına tanıklık eder. Robert Kolej’de herkes hayatın farklı yerlerinden gelenlerin oluşturduğu çok kültürlü bir topluluğun işleyişini kavradıkça, düşünsel bir dönüşüm yolculuğa da çıkmış olur. Kimlikleri ait oldukları topluluğa bağlılıkla şekillenir. Robert Kolej, öğrencilerde bireysellik ve özgünlüğü, ötekileştirmeksizin benimsetmeyi hedefler ve bu anlamda ortak bir büyüme, olgunlaşma bilinci aşılar.”

Toplum Hizmeti Programı

Toplum Hizmeti Programı ile ilgili daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirisiniz.

Detaylı Bilgi