Karantina Öyküleri Paylaşıldı

Robert Kolej Sosyal Girişimcilik Kulübü (RC SEC), öğrencilerin ve öğretmenlerin karantinada yaşadıklarını paylaşmaları için bir platform oluşturarak 1 Mayıs’ta Karantina Öyküleri başlıklı bir online etkinlik düzenledi. Etkinliğe katılanlar arkadaşlarından uzakta yeni bir rutine uyum sağlamak için çabalayanların, yeni hobiler keşfedenlerin, bu dönemi aileleriyle vakit geçirmek için bir fırsat olarak görenlerin anlattıklarını dinlediler.

Oturumu yöneten L9 öğrencisi, kulübün yaklaşımını ve etkinliğin nasıl gerçekleştiğini açıkladı: “RC SEC Robert Kolej’de daima insanların birbirleriyle bağlar kurduğu etkinlikler düzenlenlenmesine liderlik ediyor, biz de bu kültürümüzü online ortama uyarlamayı düşündük. Karantina Öykülerini tasarlarken Moth Öykülerinden ve atalarımızın bir ateş etrafında toplanıp birbirlerine öyküler anlatmasından esinlendik. RC büyük çeşitlilik gösteren bir topluluk, o nedenle böyle bir deneyim için konuşmacılarımız arasında da çeşitlilik yaratmak istedik.”