Pazartesi Müziği

Sanat Bölümü Başkanı Merril Hope-Brown’ın öncülüğünde başlatılan kısa konserler dizisi “Pazartesi Müziği”, öğrencilere ve öğretmenlere müzik yeteneklerini sergilemeleri için bir platform sunuyor. Ms. Hope-Brown bu fikrin nasıl geliştiğini şu şekilde anlatıyor: "Bu konserlerin amacı, Robert Kolej'de daha çok insanın günlük yaşamlarının parçası olarak canlı müzik yapması ve dinlemesi. Daha önce öğle arasında düzenlenen konserleri sonuna kadar dinlemek, derse yetişmesi gereken öğretmenler ve öğrenciler için biraz zor oluyordu. Pazartesi Müziği sadece on beş dakika sürüyor, böylece herkes yemek yiyip müzik dinleyecek vakti buluyor."

22 Nisan’daki son konserde 12. sınıf öğrencileri Eftalya Ülgen’i (keman) ve Alper Güneş’i (piyano) dinledik. Bu yıl daha önce öğretmenlerimiz Tim Koehn (gitar ve vokal),  Meghan Guss (trompet), Sean Vander Meulen (vurmalı çalgılar) ve Francis Van Der Hoeven (gitar) özgün indie folk rock türünde bir konser verdiler; diğer haftalarda 12. sınıf öğrencileri Özüm Sabiha Pamukçu (piyano ve vokal) ve Hakan Akbulut (gitar ve vokal); 12. sınıf öğrencisi Alper Güneş (piyano); ve fizik öğretmeni Cem Pulathaneli (gitar ve vokal) sahne aldılar. Geçtiğimiz yıllarda düzenlenen etkinliklerde de 9, 10, 11 ve 12. sınıf öğrencilerinin yanı sıra öğretmenler yer almıştı.