Türk Dili ve Edebiyatı Kitap Günleri

Bu yılki Türk Dili ve Edebiyatı Kitap Günleri 21-31 Mayıs 2019 tarihleri arasında gerçekleşti.

Öğrencilerimiz, Mermer Salon’daki kitap sergisinden TDE derslerinde okutulacak eserleri ve ilgi duydukları yazarların eserlerini indirimli olarak satın alabildi.

İbrahim Bodur Kütüphanesinde, RC 89 mezunu Hikmet Hükümenoğlu’yla “Aşka İnanmayanlar için Aşk Öyküleri” adlı öykü kitabı üzerine yapılan söyleşinin ardından, yazma çalıştayı gerçekleştirildi.

“Y” romanı bağlamında RC 86 mezunu Cem Akaş’ı; “Ve Ateş Bizi Tüketiyor” romanı bağlamında Murat Gülsoy’u; fantastik edebiyat bağlamında Doğu Yücel’i; çevirmenlik ve derleme konuları bağlamında İshak Reyna’yı konuk ettik.

Öğrencilerimizin, konuk yazarlarımızın yazma serüvenleri ve eserleri hakkında fikir sahibi olmalarını sağlayan keyifli bir etkinliği daha geride bıraktık.