Kod Haftası'nda Herkese Göre Bir Etkinlik Vardı

RC Robotik Kulübü 10-14 Şubat arasında Kod Haftası'nı düzenledi. Her yıl yapılan bu etkinliğin amacı, Robert Kolej topluluğunu kodlama ve dijital okur-yazarlık konuları hakkında bilgilendirmek. Bu yılki etkinliğe yaklaşık 180 kişi katıldı. Hafta boyunca bir dizi teknoloji çalıştayları düzenlendi, Thunkable web sitesini kullanarak uygulama programlama konusundan web tasarımına çeşitli konularda çalışmalar yapıldı. Çalıştaylar farklı bilgi düzeylerine göre düzenlendi ve herkes kendine uygun bir konu buldu.

İlgi çeken etkinliklerden biri, kod avı oldu; öğrenciler okulda çeşitli yerlere asılan posterleri takip ederek son şifreyi aradılar. Diğer bir etkinlik, programlama yarışmasıydı. Sorular internete yüklendi ve öğrenciler URL bağlantılarını izleyerek bir sonraki tura geçmeyi başardı.

Kod Haftası, kodlamayı ve dijital okur-yazarlığı eğlenceli ve interaktif biçimde tanıtan öğretici bir etkinlik oldu.