Robert Kolej’e Hoş Geldiniz!

Robert Kolej, T.C. Millî Eğitim Bakanlığı'na bağlı, ​​hazırlık sınıfı dahil toplam 5 yıllık ​​lise programından oluşan, ​​yabancı dilde eğitim veren özel bir ​​karma öğretim kurumudur.

Robert Kolej’e Milli Eğitim Bakanlığınca hazırlanan merkezi Liseye Geçiş Sınavı’nda gerekli başarıyı gösterebilen öğrenciler kabul edilmektedir. Okula giriş hakkı elde eden öğrenciler bu sınavda en yüksek başarıyı elde etmiş gruptandır. Öğrenciler, burada aldıkları beş senelik eğitimin ardından Türkiye’nin ve dünyanın en iyi üniversitelerinde eğitimlerine devam etme fırsatı bulurlar.

Robert Kolej’de eğitim İngilizce ve Türkçe olmak üzere iki dildedir; Milli Eğitim Bakanlığınca belirlenmiş kültür dersleri Türkçe okutulmaktadır. Kültür dersleri dışındaki derslerin öğretim dili İngilizcedir. Okulda ikinci yabancı diller Fransızca ve Almancadır.

Robert Kolej öğrencilerin gerek akademik gerek sosyal gelişimlerinde yüksek standartları hedefler ve öğrenciler bu alanlarda her zaman desteklenir. Öğretmenlerimiz, derslerde öğrenci-merkezli bir yaklaşım benimseyerek her öğrencinin yetenek ve becerilerini geliştirmeyi, onların yaşam boyu öğrenmeyi ilke edinmelerini amaçlar. Okulun işleyişinde öğrencilere de söz hakkı verilir; okuldaki birçok proje onların önerileriyle hayata geçirilmiştir. Gelişimlerinin en sağlıklı şekilde sürmesi amacıyla psikolojik danışmanlık hizmeti sağlanır. Okulumuzdaki yatılılık yaşamı, sunduğu sıcak, güvenli barınma ve çalışma ortamıyla ailelerinden uzaktaki öğrencilerimize evlerini aratmaz.

Türkiye’nin dört bir yanından gelen öğrencilere kapılarını açan okulumuzda 56 farklı şehirden gelen 190 öğrenci yatılı olarak okumaktadır. Kültürel zenginliğimiz öğrencilerimizde çok yönlü bir sosyal gelişime olanak tanır. Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde düzenlenen Toplum Hizmeti Programları ve uluslararası etkinlikler sayesinde öğrenciler, ülke içinde ve dışında okullarını temsil etme ve farklı kültürleri tanıma fırsatı bulurlar.

Okulumuzda eğitimde fırsat eşitliği ilkesi temel alınarak, okulun ayırdığı bütçenin yanı sıra mezunların da büyük ölçüde desteklediği mali destek imkanları vardır. Sadece ihtiyaca yönelik oluşturulan mali yardım imkanlarından toplam 1042 Robert Kolej öğrencisinin %26'sı faydalanır.

Okulumuzu güçlü kılan en büyük özellik öğrencilere sunulan zengin ders dışı etkinlikler programıdır. 130’ün üzerinde öğrenci kulübü, öğrencilerin çok yönlü ve özgüvenli bireyler olarak yetişmelerine olanak sağlar. Öğrenciler okulda kazandıkları becerileri ilerleyen yıllarda özel ve profesyonel yaşamlarında da sürdürürler.

Okulumuz lider olabilecek nitelikte, özgür düşünen, toplum ve çevre bilinci gelişmiş, geniş bir dünya görüşüne sahip öğrenciler ve yurttaşlar yetiştirmeyi hedefler. Robert Kolej kurulduğu günden bu yana çok sayıda başarılı isim mezun etti. Mezunlarımız yaklaşık bir buçuk yüzyıldır eğitim, bilim, politika, sanat gibi çeşitli alanlarda liderlik göstererek, ülkemize ve dünyaya önemli katkılar yapmayı sürdürüyor.

Maura Kelly
Akademik İşlerden Sorumlu Müdür Yardımcısı

“Robert Kolej'i diğer okullardan ayıran özellik öğrencileri. Her yıl öğrenciler ayrılırken arkalarından adeta yas tutuyorum, ve 'Hiçbir zaman bu kadar muhteşem öğrencilerimiz olmayacak' diye düşünüyorum. Sonra, her okul yılı başlangıcında, beni kendilerine hayran bırakan öğrencilerle tanışıyorum. Hala çok heyecanlanıyorum, onlardan ilham alıyorum ve beni bir öğretmen olarak zorluyorlar. 20 yıldır hala Robert’te öğretmenlik yapmamın sebebi öğrenciler. Bizi muhteşem kılan şey bir sır değil, nedeni öğrenciler.”

H. Orkun İpsalalı, RC 15
Mezun

“Mali durumu kısıtlı olan ve ufak bir şehirden gelen bir öğrenci olarak, Robert Kolej bursu, bana hayal edemeyeceğim kadar fazla yeni olanak sundu. Bursum sayesinde akademik eğitim almamın yanı sıra, Robert Kolej’in sunduğu birçok ders dışı etkinlik, kişiliğimi oluşturmamı sağladı. Robert Kolej’de geçirdiğim zaman olmasa, başkalarına yardım eden ve toplumun ilerlemesine katkı sağlayacak bilinçte bir insan olamayacaktım.”

5 yıllık program
Üst başarı diliminden gelen öğrenciler
Türkiye’nin 56 farklı şehrinden gelen 1042 öğrenci
Okul Broşürü

Okul broşürü için tıklayın.

Detaylı Bilgi
İhtiyaca yönelik hazırlanan mali yardım imkanlarından, öğrencilerin %26'sı faydalanmaktadır.
Toplum Hizmeti Programı

Toplum Hizmeti Programı ile ilgili daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Detaylı Bilgi
190 öğrenci yatılı olarak okumaktadır.