19 Mayıs Su Altında da Kutlandı

Robert Kolej Sualtı Sporları Kulübü öğrencileri, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nı Ayvalık’ta gerçekleştirdikleri dalışta su altında bayrak ve pankart açarak kutladılar. Dalış gezisinin sonunda 10 öğrenci, bröve almaya hak kazanarak 1 yıldız dalıcı ünvanını kazandı.

Robert Kolej Sualtı Sporları Kulübü öğrencileri, 2018-2019 eğitim-öğretim yılının birinci döneminde 12 hafta süren eğitimlerle aletli dalış sporunun teorik kısımlarını tamamlamıştı. Pratik eğitimlerini tamamlamak için öğrenciler, 17-19 Mayıs 2019 tarihlerinde Ayvalık’ta dalış gezisine katıldılar. 13 öğrenciyle gerçekleştirilen bu gezide her öğrenci dörder adet dalış gerçekleştirdi. Dalmakta zorlananlar için bire bir özel dalışlar gerçekleştirildi. Ekipte yer alan üç sertifikalı öğrenci ise “check-dive” dalışlarından sonra eğitmenler eşliğinde derin dalışlarını gerçekleştirdiler.

Tüm gezi boyunca kulübün danışman eğitmenleri Emre Fırat ve Mahmut Akkaya, dalış eğitmenleri Emre Aydın, Onur Serhadlı ve Fatih Yeşilgül dalış öncesinde ve sonrasında öğrencilerle bire bir ilgilenerek, verimli ve keyifli bir gezi olmasına büyük katkı sağladılar.