CIP Yaz Döneminde Devam Etti

RC Toplum Hizmeti Programı (CIP) bu yaz sanat, çocuk hakları, tasarım odaklı düşünme, ekoloji, İngilizce pratiği, finansal okuryazarlık, cinsiyet eşitliği, LGS sınavına hazırlık, deniz biyolojisi, felsefe, sosyal Bilimler, STEM ve web tasarımı konularında projelerle Türkiye’nin farklı bölgelerine ulaştı.

RC öğrencileri bu interaktif “online” projeleri Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Edremit, Hatay, İstanbul, Kırklareli, Malatya, Manyas, Malatya ve Tekirdağ'dan ilk, orta ve lise öğrencileriyle gerçekleştirdi. Bu projeler sayesinde katılımcılar iletişim, tasarım, araştırma ve sunum becerilerini geliştirdiler, yaratıcılıklarını ve meraklarını arttırdılar. CIP Ofisi ayrıca, L9 ve L10 öğrencilerinin, CIP projelerine liderlik etme becerilerini ve özgüvenini geliştirmelerine yardımcı olmak için 2 adet “online” Liderlik Eğitim Programı da yürüttü.

“Online” CIP projeleri Türkiye ile sınırlı kalmadı. Geçen yıldan itibaren, öğrenciler pandemi deneyimlerini paylaşmak için uluslararası okullardaki öğrencilerle işbirliği yapıyor; hikayelerini, şiirlerini ve sanat eserlerini “Going Viral” çevrimiçi dijital dergisinde biraraya getiriyor. 2. sayı “Dünyayla Yeniden Bağlantı Kurmak”, Toronto, Kanada'daki Bishop Strachan Okulu öğrencilerinin katkılarıyla Eylül 2021'de yayınlanacak.