Dünya Engelliler Günü

Dünya Engelliler Günü, 1992’den bu yana Birleşmiş Milletler tarafından uluslararası bir gün olarak kabul edilmiştir. Amaç, engelli insanların haklarını ve her bakıma iyi oluşlarını korumak; siyaset, toplum, ekonomi ve kültür yaşamında onlar hakkında farkındalık yaratmaktır.

Robert Kolej bu açıdan öğrenciler, öğretmenler ve çalışanlar için elverişli bir ortamdır. Okul, engellilerin kampüsteki hareketlerini kolaylaştırmak için iyileştirme çalışmaları sürdürmektedir. Rampalar ve koltuk tipi merdiven asansörleri, binalara erişimlerine olanak sağlar. İlgili derslerde engellilik konuları ele alınarak tartışılır; rehberler ve öğretmenler, öğrenciler arasında farkındalığı arttırmayı hedeflerler.

Robert Kolej’de 2006’da başlatılan Toplum Hizmeti Programı (THP), engellilerin haklarını, ihtiyaçlarını ve toplumda yer almalarını aktif biçimde desteklemiş ve Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde 55’ten fazla proje gerçekleştirmiştir. THP, Türkan Sabancı Görme Engelliler Okulu ve Ataşehir İşitme Engelliler İlkokulu gibi okullarla, Mersin, Afyon ve Sivas’taki rehabilitasyon merkezleriyle ve İZEV, ZİÇEV, Düşler Akademisi, Tomurcuk, Tohum, Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği, Kapadokya Engelliler Derneği, Altı Nokta Körler Derneği, TİED- Türkiye İşitme Engelliler Derneği ve OGAD – Otizm Güçlü Aile Derneği gibi birçok sivil toplum kuruluşuyla işbirliği yapmıştır. Ayrıca Beşiktaş Belediyesinin Engelli Koordinasyon Merkezi ve Ankara Üniversitenin Otizm Araştırma Merkezi ile birlikte çalışmalar yürütmüştür.