Edebiyat Haftası Düzenlendi

Kütüphane çalışanları, uzun zamandır beklenen Edebiyat Haftası'nı organize etti. 25 Ekim haftasında öğrencilerin, sevdikleri kitapları ve öykü karakterlerini canlandırmak ve tartışmaya açmak için birçok etkinlik düzenlendi.

Karakter maskesi süsleme, kitap yüzü fotoğraf çekimleri, yarışmalar ve sergiler gibi aktiviteler gerçekleştirildi. “Kitaplarımızda Unuttuğunuz Şeyler” sergisi, RC topluluğunun okuma alışkanlığına dair ipuçları vermesi nedeniyle, geçtiğimiz yıllardan bu yana kütüphaneci Gözde Zengin tarafından kitap ayracı olarak bırakılan materyallerin toplanması ile oluşturuldu. Boğaziçi Üniversitesi'nden Gazi Mehmet Emin Adanalı ile “Grafik Anlatının Evrimi: Çizgi Romanlar ve Grafik Romanlar” konulu konuşma, öğrenciler ve öğretmenler arasında yoğun ilgi gördü.

Haftanın en eğlenceli ve ikonik etkinliği “Kitap Karakteri Kostüm Günü”nde çok sayıda katılımcının yer alması, herkesin sevdikleri karakter olarak giyinmeyi özlediğini gösteriyor. Gould basamaklarının önündeki geleneksel fotoğraf tam da bunun kanıtı.

Hafta, tüm öğrencilerin ve öğretmenlerin 20 dakika birlikte seçtikleri kitapları okuyarak geçirdikleri “Her Şeyi Bırak ve Oku” oturumu ile sona erdi.