Jane Page Ödülünü Kazananlar Açıklandı

28 Mayıs 2020'de Robert Kolej’in 12. Jane Page yazı yarışması gerçekleştirildi. Okul binaları henüz kapalı olduğu için bu tören ilk kez Zoom üzerinden on-line olarak gerçekleşti.

“Robert Kolej’in tarihinde öğrenciler ve öğretmenler zor zamanlarda birbirlerine destek olmuşlardır. Hükümetlerin tutarsızlıkları, siyaset entrikaları, istikrarsız ekonomi --- Robert Kolej, bunların hepsini, hatta daha da zorlarını yaşadı.” Dr. (Mary) Patrick (Mills), öğrencilerinin savaş yıllarında öğrenmeyi sürdürmeleri hakkında şöyle yazmış: “Hevesli öğrenciler her zaman bir yolunu bulur.”

Bu alıntı RC Quarterly dergimizin 1997 İlkbahar baskısında, tarihçi Ranald Totten’in “Life During Wartime at RC” (Savaş Yıllarında Robert Kolej’de Yaşam) başlıklı makalesinde yayınlanmıştı. Makalede Robert Kolej'in Birinci ve İkinci Dünya Savaşlarında açık kalması üzerinde durmuştu.

Katılımcılar; her ne kadar kütüphanenin atmosferini ve mor salkımın kokusunu özlese de, ödül kazanan başarılı genç öğrenci yazarlar sayesinde teselli buldular.