Martı Öykü ve Şiir Yarışması’nın Kazananları Belli Oldu

Martı dergisinin bu yılki “evet” temalı, Rükzan Günaysu anısına düzenlenen Öykü ve Şiir Yarışması’nın kazananları 20 Mayıs 2020 Çarşamba günü açıklandı. Yarışma, hazırlıktan 12. sınıfa kadar bütün öğrencilerin katılımına açıktı. Başvuruların 16 Nisan’da tamamlandığı yarışmanın seçici kurulunda Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenlerinin yanı sıra Martı kulüp üyelerini temsilen iki son sınıf öğrencisi de yer aldı. Öykü ve şiir türlerinde dereceye giren öğrenciler Zoom üzerinden düzenlenen bir törenle duyuruldu.

Kulüp danışman öğretmeni Özgül Akgül ve dergi editörü olan bir 11. sınıf öğrencisinin  yürüttüğü ödül töreninde, ödül kazanan öğrenciler, çalışmalarından bölümler okudu.

Törene konuk olan RC 89 mezunu, yazar Hikmet Hükümenoğlu yazarlık/yazma sürecine dair öğrencilerin sorularını yanıtladı, paylaştığı deneyimler ve olumlu enerjisiyle katılımcılar için verimli ve keyifli bir ortam yarattı.

Öğrencilerin yaratıcı yazma motivasyonlarını desteklemek, yazdıklarını okul topluluğuyla paylaşmalarını ve takdir edilmelerini sağlamak amacıyla uzun yıllardır yapılan Martı Öykü ve Şiir Yarışması, 2015 yılından beri sistemli bir biçimde ödül törenleriyle RC öğrencilerinin başarılarını kutluyor.