Türkçe Tiyatro Kulübünden Midas’ın Kulakları

Türkçe Tiyatro Kulübü, 27, 28, 29 Mart 2019 tarihlerinde Güngör Dilmen’in yazdığı Midas’ın Kulakları oyununu sahneye koydu. Oyunda liriyle Apollon ve flütüyle Pan yarışırken Kral Midas arada kalır. Güç de olsa verdiği karar, Apollon tarafından eşek kulaklarıyla cezalandırılmasına sebep olur. Kral Midas bu sırrı berberiyle paylaşır. Sır tutmanın tüm güçlükleriyle baş başa kalan berber, çözümü sırrı kuyuyla paylaşmakta bulur. Bu tercih, dedikodunun tüm halka yayılmasıyla sonuçlanır. Kral Midas bu cezayla baş etmekte oldukça zorlanır ama sonunda hem kendine hem de halkına yeni durumunu bir övünç kaynağı olarak sunmayı başarır. Gelin görün ki Apollon şimdi de cezasını geri çekerek onu yeniden cezalandırmıştır.

Türkçe Tiyatro Kulübünün performansında,L9 öğrencileri başkarakterlerin içinde bulundukları durumu ortaya koyarken LP, L9, L10 öğrencilerinden oluşan diğer oyuncular da halkın tepkilerini başarılı biçimde yansıttılar.