RC Indie Tiyatro Kulübü, Öğrencilerin Özgün Eserlerini Oynuyor

RC Indie Tiyatro Kulübü 28 Aralık'ta 12. sınıf öğrencisi Leyla Dilmen'in yazdığı, 12. sınıftan Yiğit Temel'in yönettiği İmza oyununu sahneledi. Nişanlısı Halil (İsmet Küçüker L11), annesi Suzan (Elvin Köse L9) ve babası İbrahim (Çağatay Şahin L11) ile birlikte akşam yemeğindeyken, Gaye (Selis Yaltkaya L11) Halil'le evlenmek istediğini açıklar, bunun üzerine Halil nasılsa fazla bir şeyin değişmeyeceğini söyler. Derken Gaye nedeni belli olmayan şekilde hasta olur ve komaya girer. Ondan sonra ilişkilerde kargaşa başlar, otoriter anne ile suskun baba, Gaye için ne yapacaklarına karar veremezler. Acı olan, Gaye'ye yakın kişilerin o komada yatarken kendi üzüntülerini ön plana koymalarıdır. Psikolog dahi, dikkatini Suzan ve İbrahim'in ilişkilerini düzeltmeye vermek yerine kendi egosunu tatmin etmeye çalışır. Dilmen'in gerçekçi diyalogları ve Temel'in gerçekçi ev sahneleri ile hayal sahneleri arasında gidip gelen kurgusu sayesinde sürükleyici bir özgün tiyatro oyunu izledik.