Robert Kolej Sonbahar Öğretmenler Sempozyumuna Ev Sahipliği Yaptı

1996 yılında başlatılan Sonbahar Öğretmenler Sempozyumu, bütün Türkiye’de iki dilde eğitim veren okulların öğretmenleri için yeni fikirleri, öğretim stratejilerini ve diğer başarılı eğitim deneyimlerini paylaşma ve öğrenme fırsatıdır.

Bu yıl Robert Kolej’de gerçekleşen sempozyuma Türkiye’nin çeşitli şehirlerindeki 70 liseden gelen 1.100 öğretmen katıldı. Birçok konuda 220’den fazla oturum düzenlendi, derslerde sanat ve teknolojinin kullanımı, öğrencilerin yaratıcılığının ve motivasyonunu teşvik edilmesi gibi konular ele alındı. Bazı oturumlarda okullarda yapılan ders dışı projeler hakkında konuşmalar yapıldı, bir oturumda da RC’deki eğitim mekanlarının yeniden yapılandırılması anlatıldı. Günün sonunda Murat Karamancı Öğrenci Merkezinde düzenlenen ikramda katılımcılar birbirleriyle sohbet etme ve öğrendiklerini paylaşma fırsatı buldular.