Robert Kolej THIMUN Konferansı'na Katıldı

RCMUN (Model Birleşmiş Milletler) kulübünün 24 üyesi, Hollanda’nın Lahey şehrinde 25-29 Ocak arasında "online" düzenlenen THIMUN konferansında Robert Kolej’i temsil ettiler. Tartışılan konular arasında kadınların işsizlik oranı, COVID-19 ve silahsızlanmaya etkisi, tedarik zincirlerinin çeşitlendirilmesi, ilerleme ve iklim çalışmaları arasındaki bağların güçlendirilmesi, dini azınlıkların hakları, sağlıkta ve eğitimde dijital araçların geliştirilmesi yer aldı. Robert Kolej delegeleri, bugünkü dünyamızda gördüğümüz karışıklıklara eşitlikçi çözümler bulunması için verimli tartışmalara katıldılar. İdari görevlerdeki öğrencilerimiz bazı komiteleri yönettiler. Kulüp üyeleri konferans öncesinde hazırlık yaptılar, takım halinde çalıştılar, delegelerin kaydettikleri ilerlemeyi izlediler, önergeleri ve maddeleri yazarlarken fikir verdiler. Konferans, öğrencilerin iletişim ağı kurmalarını, küresel toplumla birlikte dünyanın en önemli sorunlarını ele alıp tartışmalarını sağladı. Öğrencilerimiz dünyanın sorunları hakkında derin bilgi edindiler ve uluslar arasındaki çatışmaların nedenlerini anlayabildiler. Kulüp üyeleri uluslararası topluluk önünde konuşma yapacak özgüveni de kazandılar.