RC Robotik Takımı Dünya Şampiyonasına Katıldı

Robert Kolejin Robotik takımı ARC 6014, 5-7 Mart 2019 tarihlerindeki Boğaziçi Bölge Yarışmasında, mühendisliği, bilimi ve teknolojiyi topluma en çok yayan ve katkı sağlayan takıma verilen “Mühendislik İlhamı” ödülünü kazanmıştı. Bu ödül sayesinde 17-20 Nisan’da Houston’da yapılan Dünya Şampiyonasına katılma hakkına sahip oldu. Orada dünyanın en iyi takımlarına karşı yarıştılar, deneyim kazandılar ve RC mezunlarıyla tanıştılar.

Ayrıca, bölgesel yarışmada takım kaptanımız; etkili, adanmış ve lider öğrencilere layık görülen Onur Ödülünü kazanmıştı ve Houstan’da final turlarına girdi. Altı haftalık hazırlık çalışmalarının büyük bölümü dönem sonu sınavlarıyla ve tatille çakıştığı için takım üyeleri tatillerinden feragat edip gece gündüz çalışarak robotlarını inşa ettiler ve projelerini tamamladılar. Bu ödülü kazanmalarında etkili olan projelerinden bazıları görme engelliler için bastıkları Braille menüleri, küçük çocuklar için tasarladıkları mühendisliği tanıtan kutu oyunları ve Anadolu’daki ortaokul öğrencilerine kodlama öğreten eğitim programlarıydı.

Öğrenciler robotlarının tamamının tasarımını SolidWorks kullanarak kendileri yaptılar ve üç boyutlu yazıcıda özgün parçaları oluşturdular.