RCMUN Küresel Konuları Tartıştı

RCMUN kulübünün 20 öğrencisi, 6-8 Kasım 2020 arasında CHEMUN (Hindistan) kulübünün düzenlediği "online" konferansa katıldı. Hindistan’ın Chennai şehrindeki Amerikan Uluslararası Okulunun düzenlediği bu konferans, Almanya, Türkiye, Ürdün ve Hindistan dahil olmak üzere 20’den fazla ülkeden 350 katılımcıyı bir araya getirdi. COVID-19, karantina sürecinde siber güvenlik, Hong Kong ve Meksika’nın durumu, sürdürülebilir besin üretimi ve tüketimi gibi birçok dikkat çeken konu tartışıldı.

RC delegeleri, günümüzde karşılaştığımız sorunlara yaratıcı çözümler önerirken, dünyada artan eşitsizlik ve ayrımcılıktan kaynaklanan zorluklar ile ilgili verimli tartışmalara katıldılar. Konferans sayesinde öğrenciler farklı ülkelerden kendileriyle benzer konulara ilgi duyan kimselerle tanıştılar, dünyanın en acil sorunlarını konuşmak için küresel gruplarla bağlantılar kurdular. RC öğrencileri güncel olaylar hakkında derinlemesine bilgi kazandılar ve kendi kültürlerini, görüşlerini ve deneyimlerini güvenli bir ortamda paylaşma fırsatı buldular.