19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Robert Kolej öğrencileri,19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını özel bir törenle, online olarak, coşku içinde kutladı. Gençlerin; akademik, sosyal ve duygusal olarak bir denge içinde yetiştirilmelerini hedefleyen Robert Kolej’de, yüzyılı aşkın zamandır okul tarihinin ve kültürünün bir parçası olan “Field Day” uzaktan da olsa yine bu yıl da gerçekleştirildi. Bunun yanı sıra, 19 Mayıs’a özel olarak bir kutlama töreni hazırlanarak tüm öğrencilerle paylaşıldı. Törende, Okul Müdürünün ve Türk Müdürün mesajları, tarih öğretmenlerinin bilgilendirici paylaşımları, okul orkestrasının çaldığı Gençlik Marşı ve öğrenci konuşmaları yer aldı. Ayrıca öğrencilere spor ödülleri verildi. Törenin sonunda, RC öğrenci ve çalışanları yoga, zumba gibi zoom üzerinden yapılan canlı spor etkinliklerine katıldılar.

RC topluluğu; bağımsızlık savaşımızın fikren ve kalben başladığı, özgürlük ateşinin yakıldığı önemli bir tarih olan ve kişisel egemenlikten, ulusal egemenliğe geçişimizin, tam bağımsızlığımızı elde edişimizin başlangıç tarihini oluşturan 19 Mayıs’ta günün anlam ve önemine yakışır içerikte etkinliklere katılmış oldu. “Vatanın bütün ümidi ve geleceği size, genç nesillerin anlayış ve enerjisine bağlanmıştır” diyerek gençlere her fırsatta güvenini dile getiren ve sağlıklı ve prensipli bir nesil yetişmesi için önemli unsurlardan birinin spor yapmak olduğunu birçok konuşmasında vurgulayan Atatürk, bu bayramımızda da saygıyla ve özlemle anıldı.