Robert Kolej Evrensel Öğrenci Diyaloğu'na Katıldı

9 Aralık Çarşamba günü 8 öğrencimiz, Robert Kolej’in Uluslararası Proje Geliştirme Koordinatörü Rima Berro-Oliver’ın moderatörlüğünde, sosyal adalet, ekolojik sorunlar ve küresel salgınlar gibi konuların tartışıldığı Evrensel Öğrenci Diyaloğu'na katıldı. Toplantıda söz alan Kanada, Şili, İngiltere, Gana, Hindistan, Romanya, Rusya, Güney Afrika, İspanya ve ABD’den öğrenciler bilgilerini, becerilerini ve deneyimlerini paylaştılar, günümüzde ve gelecekte bu önemli sorunların üstesinden gelmek için gereken yeterlilikler hakkında ortak bir kavrayış geliştirmeyi amaçladılar.

Salgına rağmen, evrensel eğitimciler yaratıcı olmaya ve öğrencileri daha önce deneyimlemedikleri bilgilere, insanlara ve kaynaklara ulaştıracak kanallar yaratmaya devam ediyorlar. Robert Kolej de öğrencilerini büyük bir fırsat olan bu küresel bilgi alışverişine hazırlamaya önem veriyor.

Bir L10 öğrencisi deneyimlerini şöyle aktarıyor: "Bu etkinliğe katılmak harika bir deneyimdi. Pandemide dezavantajlarımız çok oldu, ama diğer insanların bu kadar yakın olması muhteşem. İnsanların kalplerini kıran konuların neler olduğunu öğrendim, “iklim değişikliği” genel konu olmasına rağmen, farklı ülkelerdeki kişiler farklı sorunlardan bahsetti. Bazı konulardan daha fazla bahsetsek de, farkettim ki, hepimiz aynı sorunları düşünüyoruz: ırkçılık, savaşlar…Ama bunların yaşamlarımıza etkileri farklı. Bize daha fazla etkisi oldukça, o konuda daha fazla bilgimiz oluyor, bu öğrendiğimiz deneyimlerden hepimiz yararlandık." L9 öğrencilerinden biri ise, "Bu fırsat harikaydı, her bir kişi yüksek düzeyde bilince sahipti, dürüst olmam gerekirse bunu beklemiyordum. İnsanların birşeyler yapmak istemesini görmek de cesaret vericiydi, aslında bunu dünyanın daha iyi bir yer olması için yapıyoruz," diyor.

Okulun Uluslararası Proje Geliştirme Koordinatörü Berro-Oliver ise, "Öğrencilerimizle gurur duyuyorum, okulumuzu ve Türkiye’yi temsil ettiler, uluslararası bir ortamda çoklu perspektiflerine ilişkin derin bilgilerini ve birbirimizle bağlantılı olduğumuz dünyamızda nasıl başarılı olabileceğimizi tartıştılar," dedi.