SANAT DURMAZ: Robert Kolej Duvarlarında Fotoğraf Enstalasyonu

COVID-19 nedeniyle öğrencilerin yaşamı büyük ölçüde değişti, Robert Kolej uzaktan eğitime geçiş yaptı, hükümet 20 yaşın altındaki gençlerin ve çocukların evden çıkmalarını kısıtladı ve Robert Kolej ders yılının geri kalanında resmi olarak kampüsü kapattı, fakat “SANAT DURMAZ”. AP Fotoğrafçılık dersi öğrencileri ve diğer fotoğrafçılık derslerini alanlar, bu salgın dönemindeki ruh hallerini yansıtan özel bir proje üzerinde çalıştılar. SANAT DURMAZ projesiyle 23 öğrencinin hazırladıkları, evde kaldıkları sürede kendilerini nasıl hissettiklerini ifade eden otoportrelerle kampüste bir fotoğraf enstalasyonu oluşturuldu. Resimleri e-postayla öğretmenlerine gönderdiler, o da saydam filmler kullanarak bunların baskısını yaptı. Bir koridorun duvarlarına asılan resimler, vitray görüntüsü yarattı. Öğrencilere gerçek yaşam deneyimi kazandırmak için, Robert Kolej, ABD’nin Oklahoma eyaleti Tulsa kentindeki “Ahha” sanat ve kültür merkeziyle iş birliği yaparak enstalasyonun sanal ortamda sergilenmesini sağladı. Eserleri bu bağlantıya tıklayarak görebilirsiniz.