Okul Liderleri

Tanol Türkoğlu

CTO

Tanol Türkoğlu çeşitli ulusal bankalardaki üst düzey yöneticiliğinin ardından Ağustos 2018’de Robert Kolej'e katılmıştır. 2002 – 2014 arasında CIO olarak Şekerbank’ta yeni bankacılık kanallarının kuruluşu ile dijital dönüşüm projelerini gerçekleştirmiştir. 2014 ile 2017 arasında ise COO olarak Alternatifbank'ta veri merkezi ve ana bankacılık yazılım altyapı dönüştürme projelerini hayata geçirmiştir. Profesyonel kariyerinin yanısıra Türkoğlu haftalık ulusal bilim dergisi olan Herkese Bilim Teknoloji’de düzenli olarak makaleler yazmaktadır. Bugüne dek dijital kültür, bilgi toplumu, internet, sosyal medya ve yapay zeka konularında altı kitabı yayınlanmıştır. Son kitabı "Dijital Racon" 2019’da ikinci baskı yapmıştır. Türkoğlu 2018 ile 2019 arasında yapay zeka konusundaki aylık konferans serisinde konuşmacı olarak katılmış, 2011 ile 2014 yılları arasında dijital kültür, bilgi toplumu, dijital pazarlama konularında üniversitelerde yarım zamanlı olarak dersler vermiş, 2001 ile 2004 arasında da ulusal Internet (Üst) Kurulu üyeliği yapmıştır.

Türkoğlu, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Bilgisayar Mühendisliği mezunudur. ABD merkezli Project Management Institute (PMI) tarafından verilen Project Management Professional (PMP) sertifikasının Türkiye’deki ilk sahiplerindendir.

Türkoğlu eski ve birinci baskı imzalı kitap koleksiyonu yapmaktan hoşlanır. Hobileri arasında okumak, yazmak, fotoğraf çekmek ve GO oynamak yer almaktadır.

“Kızım Robert Kolej mezunu o nedenle bu görev benim için bir tür okula dönüş oldu. Dijital dönüşüm alanındaki vizyon ve deneyimimi öğrenme ve öğretme süreçlerine katacağımdan dolayı kendimi ayrıcalıklı hissediyorum. Eğitim ile teknoloji arasındaki zaruri ama hassas dengenin artırılmış gerçeklik, sanal gerçeklik, büyük veri, nesnelerin interneti, yapay zeka  gibi teknolojik ögelerle sağlanabileceğini düşünüyorum.”

Tanol Türkoğlu