Okul Liderleri

Ümran Üngün

Finans Müdürü & Yardımcı Müdür

Ümran Üngün, ABD Baltimore’da Johns Hopkins Üniversitesindeki yönetici görevinden sonra 1980’de Robert Kolej'de Mali ve İdari İşler Müdürü olarak çalışmaya başladı. Üngün halen Robert Kolej'de Finans Müdürü ve Yardımcı Müdür görevlerini sürdürmektedir.

Ümran Üngün, Robert Kolej'in finansal stratejisini ve gelişimini yönetir. Muhasebe, vergi ve dahili hesap denetimi işlerinin Türk ve ABD muhasebe kurallarına, yasalarına, mevzuata ve bildirim yükümlülüklerine uygun olmasını sağlar.

Üngün, okulla bağlantılı vakıflar için de aynı çalışmaları yürütür: Robert College Vakfı (ABD merkezli), İleri Eğitim Vakfı (Türkiye merkezli), RCUK (İngiltere merkezli) ve Hisar Eğitim Vakfı (Türkiye merkezli).

Ayrıca insan kaynakları, kampüs mekânları, risk yönetimi, hukuki konular, acil duruma hazırlık ve sağlık-güvenlik de onun sorumluluk alanındadır. Bunlara ek olarak Okul Müdürü'nün kendisini görevlendirdiği projelere ve okulun Stratejik Planında belirtilen bazı girişimlere öncülük yapar.

Ümran Üngün 1970’de Arnavutköy Kız Kolejinden mezun olduktan sonra Boğaziçi Üniversitesinin iş idaresi bölümünde lisans eğitimini tamamladı ve Johns Hopkins Üniversitesinden kurumsal finans alanında yüksek lisans diplomasını aldı.

Robert Kolej'deki meslek yaşamı süresince European Council of International Schools (ECIS), Near East South Asia Council of Overseas Schools (NESA) ve New York Schools Association of Independent Schools (NYSAIS) gibi eğitim kuruluşlarının çeşitli profesyonel gelişim programlarına katıldı.

Üngün ayrıca New England Association of Schools and Colleges (NEASC) akreditasyon programında görev aldı ve Harrow International School Beijing ile Londra’daki ACS Cobham International School’un akreditasyon çalışmalarına katıldı.

Ümran Üngün’ün hayata bakış açısı “çok çalışmak, güçlüklerin üstesinden gelmek ve daima ileriye bakmak” olmuştur. Aynı yaklaşımı Robert Kolej'deki mesleki çalışmalarında uygulayarak zorlayıcı durumlarda özgüvenle, “evet, yapabiliriz” anlayışıyla, mezun olduğu okulu Robert Kolej'in Temel Değerleri ve İlkeleri doğrultusunda ilerlemeye devam eder.

Ümran Üngün