Ön Kayıt Dönemi

I. ÖN KAYIT

• 2020-21 Eğitim ve Öğretim Yılı hazırlık kontenjanı 111 kız, 110 erkek olmak üzere 221 öğrencidir.
  • Birinci ön kayıt 17 Temmuz- 20 Temmuz 2020 tarihleri arasında, sadece okulun internet sitesi üzerinden (online) olarak yapılacaktır. Okulumuzun, I. kayıt dönemi için yerleştirmeye esas taban Merkezi Sınav Puanı (MSP) 17 Temmuz 2020 tarihinde, sabah saat 8.00’de web sitemizde ilan edilir. Puan ilanı ile birlikte ön kayıt sistemi açılır.
  • Adaylar ilan edilen taban Merkezî Sınav Puanına göre 17-18-19-20 Temmuz 2020 tarihlerinde başvuruda bulunarak ön kayıtlarını yaptıracaklardır. Ön kayıt işlemleri, 20 Temmuz 2020 Pazartesi günü, saat 13.00'de tamamlanır.
  • Sınav Sonuç Belgesinin meb.gov.tr’den ve puan eşitliği durumunda YBP’larının e-okuldan kontrolünün sağlanması için gerekli kimlik ve şifre bilgilerini tam ve doğru olarak vermek aday öğrenci velisinin sorumluluğundadır. Bu bilgi ve belgelerin verilmediği öğrencinin başvurusu dikkate alınmayacaktır.
  • YATILI ÖĞRENCİLER; İstanbul dışında yaşayan ve okulun yurdunda kalmak isteyen öğrencilerin, 17-18-19-20 Temmuz 2020 tarihlerinde (20 Temmuz 2020 Pazartesi günü, saat 13.00'e kadar) yapacakları ön kayıt sırasında, yurt başvuru taleplerini de belirtmeleri gerekmektedir. Ön kayıt sırasında yurt başvurusu yapmayan öğrenciler, yurt imkânlarından faydalanamazlar. Yapılan yurt başvuruları Merkezi Sınav Puanları esas alınarak yurt kontenjanına göre asil ve yedek olmak üzere sıralanırlar.
  • Ön kayıt işlemleri, 20 Temmuz 2020 Pazartesi günü, saat 13.00'de tamamlanır.

• Okul kayıt-kabul komisyonu, yapılan ön kayıt başvurularına göre hazırlanan puan sıralı asil ve yedek kayıt listelerini 20 Temmuz 2020 Pazartesi saat 20.00’den sonra, okul web sitesinde yayınlayarak ilan eder. Yurt başvurusu yapmış olan yatılı öğrencilerin de aynı listede yurt kontenjanı dahilinde yurt kayıtları için asil ve yedek olarak durumları belirtilir.

Detaylı bilgi Kayıt Kılavuzunda bulunmaktadır.

Önemli Duyuru

Okumuzun kayıt-kabul TABAN PUANI, MEB’in 16 Temmuzda sınav sonuçlarının açıklanmasından sonra, 17 Temmuz sabah 8.00’de açıklanacaktır. MEB’in takviminde bir değişiklik olması durumda, yeni tarih açıklanacaktır.

17 Temmuz,

Adaylar ilan edilen taban Merkezî Sınav Puanına göre 17-18-19-20 Temmuz 2020 tarihlerinde başvuruda bulunarak ön kayıtlarını yaptıracaklardır.