Bağış Türleri

Bağış Eşleştirme

Eğer çalıştığınız firmanın bağış eşleştirme uygulaması varsa yapacağınız bağışı iki katına kadar yükseltmeniz mümkün olabilir. Daha detaylı bilgi için çalıştığınız firma ile görüşmenizi veya bulunduğunuz ülkede bu amaçla kurulmuş fonları araştırmanızı öneririz.

Özel Gün Bağışı

Sevdikleriniz adına veya hatırasına bağış yapabilirsiniz.

Doğum günü, düğün benzeri kutlamalarda, davetlerde sevdikleriniz adına bağış yaparak onlara anlamlı bir hediye verebilirsiniz. Adına bağış yapılan kişi veya ailesine okuldan teşekkür mektubu yollanacaktır. Daha fazla bilgi almak için +90 212 263 4239 numaralı telefondan Kurumsal Geliştirme Ofisi ile bağlantıya geçiniz.

Hisse Senedi ve Benzeri Finansal Araçlar Yoluyla Bağış

Okula hisse senedi, tahvil, yatırım fonu gibi araçlar yoluyla da bağış yapabilirsiniz. Robert Kolej bu fonları uygun şekilde nakde dönüştürerek getirisini kullanır.

Vasiyet/Planlı Bağışlar

Robert Kolej’de geleceğe yönelik isminize bir bağış fonu planlanmasına olanak verir.

Şartlı Bağışlar

Burs Fonuna Genel Bağış

Bu fona yönlendirilen bağışlar Robert Kolej genel burs fonuna aktarılarak maddi imkânı kısıtlı öğrencilere mali yardım sağlamak üzere değerlendirilir.

Burs Fonu İsimlendirme

Senelik Burs İsimlendirme:

Gündüzlü veya yatılı bir öğrencinin senelik okul ücretini karşılamak üzere kendi adınıza ve/veya sevdikleriniz adına senelik burs oluşturabilirsiniz.

"Board Chair Scholarship Circle":

7 gün yatılı bir öğrencinin Robert Kolej’deki eğitimi boyunca tüm masraflarını karşılamak amacıyla beş yıl boyunca yılda 30.000 $ bağışlayarak (toplam 150.000 $) adınıza ve/veya sevdikleriniz adına sponsorluk oluşturabilirsiniz.

Okul ücretleri için tıklayınız.

"Endowment" Fonu:

Kişisel olarak veya belirli bir sınıfın mezunları tarafından bağışlanan anaparanın gelirini kullandırmak üzere kurulan fona verilen isimdir. Maksimum 3 senede sonlandırmak üzere minimum 200.000 $’lık bağış taahhüdü ile bir burs isimlendirme hakkını kazanan bağışçı, bu fon ile sonsuza kadar her sene bir öğrenciye mali yardım sağlayabilmiş olur.

Şartsız Bağışlar

Bu şekilde yapacağınız bağışlar direkt okul fonuna girer ve daha sonra Mütevelli Heyeti’nin gerekli gördüğü okul ihtiyaçları doğrultusunda yapılan harcamalarda (onarım, geliştirme, iyileştirme) kullanılır.