Bağış Türleri

Yurt Dışından Bağış İçin

Bağış kategorileri her yıl yenilenmektedir.

●    ​ABD ve İngiltere’deki kategorileri görmek için buraya tıklayın.

●    Türkiye ve diğer ülkeler için güncel kategoriler aşağıdaki gibidir;

Founders Circle
50.000 TL ve üzeri
Pillars
25.000 TL - 49.999 TL
College Council
12.000 TL - 24.999 TL
Leadership Circle
6.000 TL - 11.999 TL
High Honors
3.000 TL - 5.999 TL
Honors
1.500 TL - 2.999 TL​
Dean's List
750 TL - 1.499 TL
Fellows
500 - 749 TL​
Supporters
300​ TL - 499 TL
Contributors
299 TL'ye kadar

Robert Kolej’e bağış yapmakla ilgili daha detaylı bilgi almak için RC Geliştirme Ofisi ile bağlantıya geçiniz.

Bağış Eşleştirme

Eğer çalıştığınız firmanın bağış eşleştirme uygulaması varsa yapacağınız bağışı iki katına kadar yükseltmeniz mümkün olabilir. Daha detaylı bilgi için çalıştığınız firma ile görüşmenizi veya bulunduğunuz ülkede bu amaçla kurulmuş fonları araştırmanızı öneririz.

Özel Gün Bağışı

Sevdikleriniz adına veya hatırasına bağış yapabilirsiniz.

Doğum günü, düğün benzeri kutlamalarda, davetlerde sevdikleriniz adına bağış yaparak onlara anlamlı bir hediye yapabilirsiniz. Adına bağış yapılan kişi veya ailesine okuldan teşekkür mektubu yollanacaktır. Daha fazla bilgi almak için +90 212 263 4239 numaralı telefondan Geliştirme Ofisi ile bağlantıya geçiniz.

Hisse Senedi ve Benzeri Finansal Araçlar Yoluyla Bağış

Okula hisse senedi, tahvil, yatırım fonu gibi araçlar yoluyla da bağış yapabilirsiniz. Robert Kolej bu fonları uygun şekilde nakde dönüştürerek getirisini kullanır.

Vasiyet/Planlı Bağışlar

Robert Kolej’de geleceğe yönelik isminize bir bağış fonu planlanmasına olanak verir.

Şartlı Bağışlar

Burs Fonuna Genel Bağış

Bu fona yönlendirilen bağışlar RC genel burs fonuna aktarılarak maddi imkânı kısıtlı öğrencilere mali yardım sağlamak üzere değerlendirilir.

Burs Fonu İsimlendirme

Senelik Burs İsimlendirme:

Gündüzlü veya yatılı bir öğrencinin senelik okul ücretini karşılamak üzere kendi adınıza ve/veya sevdikleriniz adına senelik burs oluşturabilirsiniz.

Öğrenci Sponsorluğu:

7 gün yatılı bir öğrencinin Robert Kolej’deki eğitimi boyunca tüm masraflarını karşılamak amacıyla beş yıl boyunca yılda $30.000 bağışlayarak (toplam $150.000) adınıza ve/veya sevdikleriniz adına sponsorluk oluşturabilirsiniz.

Okul ücretleri için tıklayınız.

Endowment Fonu:

Kişisel olarak veya belirli bir sınıfın mezunları tarafından bağışlanan anaparanın gelirini kullandırmak üzere kurulan fona verilen isimdir. Maksimum 3 senede sonlandırmak üzere minimum 150.000 USD’lik bağış taahhüdü ile bir burs isimlendirme hakkını kazanan bağışçı, bu fon ile sonsuza kadar her sene bir öğrenciye mali yardım sağlayabilmiş olur.

Şartsız Bağışlar

Bu şekilde yapacağınız bağışlar direkt okul fonuna girer ve daha sonra Mütevelli Heyeti’nin gerekli gördüğü okul ihtiyaçları doğrultusunda yapılan harcamalarda (onarım, geliştirme, iyileştirme) kullanılır.