Robert Kolej'in yatılı bölümü var mıdır ve öğrenci profili nasıldır?

2021-22 akademik yılında 55 ​farklı ilden gelen 1042 öğrenci Robert Kolej'de eğitim almaktadır. Okulumuzun yatılı bölümü vardır. İstanbul dışından 90​ kız ve 97 erkek öğrenciye yatılılık imkanı sağlanmaktadır.

Adana
Tekirdağ
Uşak
Zonguldak
2021-22 Eğitim Senesi için Robert Kolej Kayıt Puanları nelerdir?

Robert Kolej'e, Milli Eğitim Bakanlığınca yapılan merkezi Liseye Geçiş Sınavı (LGS) verilerine göre oluşturulan Kayıt Kabul Puanı esas alınarak öğrenci kaydı yapılır. Okulumuza kabul edilen son kız ve son erkek öğrencinin bașarı durumu așağıdaki gibidir:

KIZLAR: 475

ERKEKLER: 481

Robert Kolej'in programı diğer okullardan farklı mı?

Okulumuzda uygulanan ders programı Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu tarafından onaylanmıştır. Bu ders programı, Türkiye'nin ortaöğretim kurumlarında okutulan tüm konuları kapsamakla kalmayıp öğrencileri yaşam boyu öğrenmeye hazırlayan farklı yaklaşımları da bünyesinde barındırmaktadır.

Okul, öğrencileri Yüksek Öğretim Kurumu sınavlarına (TYT/AYT) nasıl hazırlıyor?

Robert Kolej'in öğrendiklerini özümseyen, sorgulayan, ifade edebilen bireyler yetiştirme felsefesi üniversite eğitimlerinde de öğrencilerimizin fark yaratmasını sağlar.

Yeni sınav sistemine göre öğrenciler tüm lise eğitiminden sorumlu tutulduğundan, Robert Kolej öğrencileri okuldaki bilgilerinden en üst seviyede yararlanırlar. Üniversite adayı öğrencilerimizin TYT ve AYT'de karşılaşacakları konuların birçoğu, okuldaki Matematik, Fen, Sosyal Bilimler ve Türk Dili ve Edebiyatı, Yabancı Dil bölümlerinin derslerinde ve seçmeli ders programlarında yer alır. Yurt İçi Üniversite Danışmanlık bölümü Rehberlik servisi ile işbirliği halinde çalışıp, mesleki bilgilendirme ve kariyer planlama konularında öğrencilerle bireysel görüşmeler ve genel toplantılar yapar, üniversitelere geziler düzenleyerek bu okulları öğrencilere tanıtmaya çalışır.

Robert Kolej 2019​ mezunlarının üniversitelere dağılımını incelemek için lütfen Eğitim/Öğretim sekmesinde bulunan Üniversite Sonuçları sayfalarını ziyaret ediniz.

Ders dışı etkinlikler nelerdir?

Robert Kolej, öğrencilerine nitelikli bir öğretimin yanı sıra zengin bir ders dışı etkinlikler programı sunmaktadır. Etkinlikler, öğrencilerin ilgi ve yeteneklerini keşfetmelerini, özgüvenlerini geliştirmelerini sağlar.

Okulumuzda toplum hizmeti anlayışı, takımdaşlık ruhu, liderlik ve girişimcilik becerilerini geliştiren, çoğu öğrenciler tarafından kurulmuş 100’ü aşkın öğrenci kulübü vardır. Bu program sayesinde öğrenciler sadece üniversiteye değil, yaşama da hazırlanırlar.

İngilizce hazırlık senesi zorunlu mu?

Kurum yönetmeliğimiz gereği, Robert Kolej'de bütün öğrenciler hazırlık sınıfını okumak zorundadırlar. Bu sınıfta amaç onlara sadece İngilizce öğretmek değil, aynı zamanda Robert Kolej öğrencilerinden beklenen gerek öğretim, gerekse davranış hedeflerini kazandırmak olduğundan hazırlık sınıfını okumak büyük bir önem taşımaktadır.

Mali yardım koşulları nelerdir?

Robert Kolej'de yalnızca ihtiyaca yönelik burs verilmekte, başarıya dayalı burs sistemi bulunmamaktadır. Kayıt sırasında başvurular değerlendirilerek, burs bütçesinin elverdiği ölçüde belirli sayıda öğrenciye tam veya kısmi mali destek sağlanmaktadır. Şu anda öğrencilerimizin %26'sı burslu okumaktadır. Her dört öğrenciden biri tam veya kısmi olarak mali destek almaktadır.

Sağlık hizmeti veriliyor mu?

Robert Kolej’de Acıbadem Sağlık Grubuna bağlı bir Sağlık Merkezi bulunur. Merkezimiz, 24 saat açıktır, hafta içinde 07:30 - 17:00 arasında doktorumuz sürekli görev yapmaktadır.

Robert Kolej, toplum hizmeti çalışmalarını nasıl yürütür?

Robert Kolej, öğrencilerin çok yönlü bireyler olarak eğitilmesini amaçlar. Öğrencilerin Türkiye’de ve dünya çapında sorumluluk sahibi birer insan olmaları, insan ve çevre sevgisi geliştirmeleri hedeflenir. Öğrencilerin toplum içinde birebir çalışmalar yaparak bu bilinci kazanmasını sağlamak amacıyla MEB, tüm öğrencilerin sosyal hizmet etkinliklerine katılmasının zorunlu olmasını kararlaştırmıştır. Robert Kolej eğitim felsefesi ve MEB kararı doğrultusunda, Topluma Hizmet Projesi (CIP) adlı program başlatılmıştır. Buna göre, her öğrenci lise öğrenimi süresince ders saatleri dışında 75 saat CIP’ye katılır (hafta sonları ve tatillerde de yapılabilir). 1 yıl içinde en az 25 saat katılım zorunludur. Bu projeler; çocuk yuvalarını ziyaret, görme engellilere kitap okumak, devlet okullarındaki öğrencilere İngilizce veya başka bir konuda özel ders vermek, çevre kuruluşlarıyla veya sahipsiz hayvan barınaklarıyla çalışmak, huzurevlerindeki yaşlılarla ilgilenmek, veya yakın çevre örnekleri gibi pek çok alanda gerçekleştirilebilir. Projeler öğretmen denetiminde yürütülmekte, ancak öğrencilerin projeleri kendilerinin sahiplenmesi beklenmektedir. Konuyla ilgili detaylı bilgiye sitemizde bulunan Toplum Hizmeti Programı sayfalarından ulaşabilirsiniz.