Robert Kolej, pandemi süresince RC ailesinin sağlık ve güvenliğini korumak üzere birçok önlem aldı. Önceliğimiz öğrenci, öğretmen ve çalışanlarımızın sağlığını korumak ve yüksek eğitim standartlarımızdan ödün vermeden çalışmalarımıza devam etmektir.

Robert Kolej olarak T.C. Sağlık Bakanlığı, T.C. Milli Eğitim Bakanlığı ve Amerika’daki Hastalık Kontrol Merkezleri (Centers for Disease Control) tarafından yayınlanan bilgileri takip ediyor ve otoritelerin tavsiyeleri doğrultusunda okulun kural ve uygulamalarında düzenlemeler yapıyoruz.

T.C. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen yönerge sonucu Mart 2020 itibariyle uzaktan eğitime geçiş yapıldı. Kurum olarak sahip olduğumuz eğitim alt yapısı ve ön hazırlık çalışmaları öğretimin her ortamda yapılabilmesi konusunda öğretmenlerimizi hazır kıldı. Bilişim teknolojilerinin müfredata entegrasyonu konusunda yıllar içinde edinmiş olduğumuz deneyimimiz, uzaktan eğitime geçme sürecimizi kolaylaştırdı. Bu süreçte Bilişim Teknolojileri bölümümüzün sağladığı alt yapı ve teknik destek Robert Kolej topluluğunu yönlendirdi.

2020-2021 eğitim öğretim yılı, T.C. Milli Eğitim Bakanlığımızın yönergesiyle, uzaktan eğitimle başladı. Geçen yıl edindiğimiz deneyimlerle, uzaktan eğitim uygulamalarımız daha da zenginleştirildi. Olası durumlara hazır olmak üzere yüz yüze ders, uzaktan eğitim veya hibrit öğretim modelleri için hazırlıklar yapıldı, protokoller hazırlandı. Ekim ayı ortasında, lise hazırlık ve lise 12. sınıf öğrencilerimiz, Kasım ayında ise lise 9. sınıf öğrencilerimiz yüz yüze eğitim için kampüse döndü. Kasım ayının sonuna doğru alınan kararlar ile tüm seviyeler için yeniden uzaktan eğitime dönüldü. 2 Mart tarihinde lise 12. sınıflar yüz yüze eğitime başladı, fakat Nisan ayında yeniden uzaktan eğitime dönüldü. 2021-2022 akademik yılına yüz yüze başladık ve umuyoruz ki tüm yıl bu şekilde devam eder.

Müfredatla ilgili yapılan çalışmalara  ek olarak, sosyal mesafe ve güvenlik önlemlerini arttırmak üzere idari düzenlemeler ve mekan değişiklikleri üzerinde çalışıldı. Farklı senaryolara göre yapılan bu hazırlıklar, Covid-19 salgının gidişatındaki değişikliklere kolaylıkla uyum sağlamamıza imkân verecek şekilde düzenlendi. Covid-19 salgının başlangıcından itibaren atılan adımlar ve alınan kurumsal önlemler arasında aşağıdakileri sayabiliriz:

• Mart 2020’de Robert Kolej Covid-19 Müdahale Ekibi kuruldu. Okuldaki farklı bölümleri temsil eden üyelerden oluşan bu ekip, hem öğretim gereksinimleriyle hem de topluluğumuzun fiziksel ve ruhsal sağlığıyla ilgilenmek üzere görevlendirildi.
  • Robert Kolej Mütevelli Heyeti, okulun ihtiyaçlarını incelemek ve destek olmak için bir Covid Çalışma Grubu oluşturdu.
  • Sağlık ve Güvenlik Politikası ve protokoller hazırlandı ve toplulukla paylaşıldı.
  • Kampüsün farklı alanlarına öğretici ve hatırlatıcı Covid-19 korunma tedbirleriyle ilgili posterler ve işaretler asıldı.
  • 2020-21 eğitim öğretim yılında Robert Kolej’e başlayacak olan öğrencilerin kayıtları sırasında ailelerin sağlığını ve fiziksel mesafeyi korumak için yeni güvenlik protokolleri uygulandı.
  • Öğrenci ve çalışanların sosyal mesafelerini düzenlemek üzere mekanlar tekrar  düzenlendi, okulun her bölümü bu şekilde hazır edildi.
  • Sınıf alanlarını genişletmek amacıyla bazı mekanlarda birleştirmeler yapıldı, farklı amaçlarla kullanılan bazı alanlar sınıflara çevrildi. Böylelikle daha geniş ve güvenli öğrenme ortamları oluşturuldu.
  • Büyük sınıfların oluşturulması aşamasında, bazı öğretmen ve çalışanların ofisleri farklı alanlara taşındı.
  • Yatılı öğrencilerimizin konakladığı yurtlarımızda sosyal mesafe kurallarına uygun olarak 10 adet yeni oda oluşturuldu. Ek odalar öğrencilerin çalışma ve ortak alan mekanları kullanılarak elde edildi.
  • Öğretmen ve çalışanların mekanları sosyal mesafe kurallarına göre tekrar düzenlendi.
  • Ders geçişlerinde oluşan öğrenci yoğunluğunu ve etkileşimini azaltmak, öğrencileri mümkün olduğu kadar aynı grup/mekan içinde tutmak amacıyla “ ana sınıf” (Homeroom) düzenine geçildi. Bu sistemde öğrencileri ortak dersler için aynı derslikte kalacaklar.
  • Kapılara ve tuvaletlere temassız kullanılmaları için sensörler yerleştirildi.
  • El yıkama ihtiyacını karşılamak üzere tuvaletlere ek olarak kampüsün çeşitli yerlerine lavabolar yerleştirildi.
  • Kampüsün bir çok noktasına el dezenfektanı ve maske istasyonları yerleştirildi.
  • Tiyatro ve kafeterya gibi ortak olarak kullanılan mekânlardaki oturma düzeni, fiziksel mesafe kurallarına göre işaretlendi.
  • Hijyen kuralları ve yönetmeliklere uygun olarak kafeteryada çatal, bıçak ve kaşıklar, baharat ve soslar poşetli olarak kullanıma sunulmaya başlandı. Su servisi temassız olarak sebillerden yapılmak üzere düzenlendi. Salata bar gibi ortak kullanım alanları kaldırılarak, salata ve benzeri ürünlerin servisleri kapalı ortamda tutulan tabaklarla yapılmaya başlandı.
  • Kampüste ortaya çıkabilecek potansiyel Covid-19 vakaları yönetmek için sağlık protokolleri hazırladı. Bu protokollere uygun olarak Sağlık Merkezimiz düzenlendi. Riskli hastaları gözlem altında tutmak ve onları hastaneye yönlendirebilmek üzere izolasyon odaları hazırlandı. Sağlık Merkezinde kullanılacak kişisel korunma araçları ve sterilize etme malzemeleri temin edildi.
  • Kampüs genelinde yapılan rutin temizlik ve dezenfektasyon çalışmalarının sıklığı tekrar düzenlendi.
  • Kampüse gelen kişilerin ateşini ölçmek için okul kapılarına termal kameralar yerleştirildi.
  • Yüz yüze eğitim başlamadan önce velilerimize gönderilecek protokoller ve veli taahhütnameleri hazırlandı.

Sorularınız olursa, Covid19ResponseTeam@robcol.k12.tr adresinden Robert Kolej Covid-19 Müdahale Ekibi’ne e-posta gönderebilirsiniz.

Sorularınız Varsa

COVID-19 Müdahale Ekibi'ne e-posta göndermek için tıklayın.

Okul Müdürü'nden Mesaj

Okul Müdürü'nün mesajı için buraya tıklayınız.