Robert Kolej öğrencileri, öğretmenleri ve çalışanları okul ruhunu yaşatan ortak değer ve geleneklere sahip bir topluluk oluşturur. Bu topluluğun bir araya gelerek ortak amaç etrafında katılım gösterdiği etkinliklere önem ve değer verilir. Etkinlikler için gerekli tüm hazırlıklar çoğunlukla öğrencilerimizin liderliğinde yapılır. Diğer okuldan öğrencileri de misafir ettiğimiz sanat festivalimiz “Fine Arts Festival” (FAF), okul baloları ve sinema geceleri Öğrenci Birliği’nin gelenekselleşen etkinliklerindendir. “Lise Live” etkinliğinde öğrenciler öğretmenleriyle beraber aynı sahneyi paylaşarak müzikal yeteneklerini ortaya koyarlar; yine bir Robert Kolej geleneği olan “Field Day” ise, tüm öğrencilerin atletik performansları sergilediği spor günüdür. Topluluğumuzu oluşturan bireylerin ortak anılarını zenginleştirerek karşılıklı bağlarını güçlendiren bu etkinlik günleri Robert Kolej deneyiminin ayrılmaz bir parçasını oluşturur.