Robert Kolej’in sanat ve müzik alanlarında öğrencilere sunduğu olanaklar, öğrencilerin yaratıcılıklarını, potansiyellerini, yetenek ve ilgi alanlarını keşfetmelerine, kendilerini iyi tanımalarına imkan tanır.

Okulumuz her sınıf seviyesinde öğrencilere yaş ve ilgi alanlarına uygun olarak fırsatlar sunar. Bazı öğrenciler sadece yeni bir müzikal tekniği keşfetmek isterken, diğerleri profesyonel olarak o alana yönelmeyi planlar.

Çello, saksafon gibi enstrüman kulüplerinin yanı sıra, oldukça disiplinli bir yaklaşım gerektiren, sanatın teknoloji ile entegrasyonunun tartışılarak elektronik yazılımın deneyimlendiği “Modern Müzik Prodüksiyon Kulübü” gibi kulüplerimiz de vardır.

ABRSM teori sınavlarına hazırlayan “Müzisyenlik” kulübü, kilin çok yönlü keşfedilmesini teşvik eden seramik kulübü, dünya sinemasının seçkin örneklerini inceleyen, "Bir film nasıl okunur?" sorusuna yanıt arayan; Kubrick, Scorsese, Farhadi ve Bergman gibi yönetmenlerin sinemasının irdelendiği “Film Eleştirisi” kulübü gibi çok çeşitli kulüplerde öğrencilerin meraklarının pekiştirilmesi ile bu alanlardaki donanımlarının geliştirilmesi amaçlanır. Robert Kolej, öğrencilerinin gerçekleştirdikleri sanat çalışmalarının başkalarıyla paylaşılmasını da teşvik eder. Orkestra ya da “RC Singers” çok sesli korosundaki öğrenciler, tüm sene boyu hazırladıkları eserleri sahnede sunma şansını yakalarlar.

Suna Kıraç Hall’daki müzik departmanımız iki derslik, bir orkestra odası, bir dans stüdyosu, gitar, piyano, perküsyon ve diğer birçok enstrümanın yer aldığı altı prova odasından oluşur. Sage Hall’daki Sanat departmanımızda, çizim ve boya dışında, sanatın diğer birçok farklı dalında kullanılan malzeme ve ekipmanların yer aldığı iki büyük stüdyo bulunur. Fotoğraf dersleri için karanlık oda, dijital fotoğraf ve editing malzemeleri ve alternatif fotoğraf ekipmanları, seramik dersleri için seramik malzeme ve ekipmanları, plaka açma makinesi, torna ve fırınımız vardır. Baskı alet ve ekipmanlarımız pek çok yaratıcı baskı projesine olanak tanır.