Sahne sanatları alanındaki çalışmalar, öğrencilerimizin kendilerini ifade etme ve iletişim kurma becerilerini geliştirerek, aynı zamanda onları dünyanın en eski sanatlarından biri olan tiyatronun sahne önü, sahne arkası ve makyaj gibi farklı unsurları da tanımalarına teşvik eder. Aktör ve aktrislerin çalışma yöntemleri paylaşılarak güven, disiplin ve sorumluluk duygularının kazanılması sağlanır. Öğrenciler hem Türkçe hem İngilizce olarak tiyatronun çağdaş ve klasik olarak farklı türlerini deneyimler, yaratıcı süreçlere katkıda bulunur ve roller canlandırırlar. Okulumuz modern dans alanında kendini geliştirmek isteyen öğrencilere de bu fırsatı tanır. Modern Dans Kulübünde öğrenciler, özgün koreografiler oluşturarak bunları bir gösteriyle seyirciye sunarlar.

Robert Kolej tarihi boyunca çok sayıda tiyatro sanatçısı yetiştirmiştir. Haldun Dormen, Genco Erkal, Nevra Serezli, Engin Cezzar gibi sanatçılarımız Robert Kolej sahnesinde yetişmiştir. Sanat eğitiminin öğrenci gelişmesindeki önemine inanan okulumuzda, her öğrenciye seçtikleri bir sanat dalında ilerlemelerine ve sahneye çıkmalarına imkan sağlamaya çalışılır. Kampüsteki 500’ün üzerinde oturma kapasitesine sahip Suna Kıraç Sahnesi öğrencilerimize eserlerini çok sayıda seyirciyle paylaşma imkanı tanır.