Öğrenci Birliği’nin işlevi, parlamenter süreçlere dayanır. Demokratik hayatın simülasyonunun yapıldığı Öğrenci Birliği’nde fikirler sunulur, oylanır ve Öğrenci Birliği Başkanı tarafından onaylanır. Liderliğe, örgütsel davranışa ve etkinlik planlamaya ilgi duyan ve okul etkinliklerinde daha fazla yer almak isteyenler bu organizasyona katılırlar.

Öğrenci Birliği sayesinde öğrencilerin sesi ve kararları okul yönetimine yansır. Bu organizasyon, Robert Kolej topluluğunu ortak paydada buluşturan etkinlikler düzenlemenin yanı sıra; öğrencilerin, öğretmen ve diğer çalışanlarla, fikirlerini, ilgi alanlarını ve beklentilerini paylaşmasında önemli rol oynar.