Yurt Dışı Üniversite Sonuçları

Yurt dışındaki üniversitelerden kabul alan 120 öğrencimizden 109 öğrenci yurt dışı bir üniversitede okuma kararı almıştır. Mali yardıma başvuran 54 öğrenciden 41’i burs/mali yardım hakkı kazanmıştır.

Yurt İçi Üniversite Sonuçları​

2021 yılında Özel Amerikan Robert Lisesi’nden mezun olan 201 öğrencimizin %46’sı yüksek öğrenimlerini Türkiye’de, %54’ü yurtdışında tamamlama kararı almışlardır. 2021 YKS’ye giren öğrencilerimizden 99’u tercih yaparak, bir üniversiteye yerleşme haklarını kullanmışlardır.

Bu öğrencilerimizin 25’i aynı zamanda yurt dışı üniversitelerden de kabul almıştır.

Türkiye’de üniversiteye yerleşen öğrencilerimizin 50’si vakıf üniversitelerine, 49’u devlet üniversitelerine yerleşmişledir. Vakıf üniversitelerine yerleşen öğrencilerin 32’si burslu olarak eğitim almaya hak kazanmışlardır.